Τελικά ο Χάρι απέρριψε τη συνάντηση με τον Κάρολο κι αυτός είναι ο λόγος

Ο Χάρι επισκέφτηκε το Λονδίνο, αλλά έμεινε σε ξενοδοχείο

Ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και πάλι δεν συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Δημοσίευμα αναφέρει πως ο ίδιος ήταν που απέρριψε τη συνάντηση αυτή, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. 

Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε για τις χημειοθεραπείες - Ποια αίσθηση έχασε

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Κάρολος πρότεινε στον δευτερότοκο γιο του να μείνει σε μια από τις βασιλικές κατοικίες όσο θα βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο Χάρι απέρριψε την πρότασή του για δε συνοδευόταν από καμία πρόβλεψη για την προσωπική του ασφάλεια. 

πρίγκιπας Χάρι βασιλιάς Κάρολος

Όπως αναφέρει η Telegraph, επέλεξε έτσι να μείνει σε ξενοδοχείο, καθώς έτσι θα μπορούσε να πηγαινοέρχεται αόρατος. 

Κέιτ Μίντλετον: Ο λόγος που σκέφτεται συμφιλίωση με τον Χάρι και την Μέγκαν

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Χάρι συνεχίζει να είναι ενοχλημένος με το γεγονός ότι μετά την απόφασή του να μην συνεχίσει τις υποχρεώσεις του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, αποσύρθηκε η αστυνομική προστασία του ίδιου και των μελών της οικογένειάς του, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με το υπουργείο Εσωτερικών και θα διευθετηθεί στα βρετανικά δικαστήρια. 

Βασιλιάς Κάρολος: Δε θα δει τον Χάρι λόγω «φορτωμένου προγράμματος»

Τώρα, κάθε φορά που επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να ειδοποιεί τη Μητροπολιτική Αστυνομία 28 μέρες πριν από την άφιξή του και αν θέλει, μπορεί να υποβάλει αίτηση για παροχή ασφάλειας. Κάθε αίτημα αξιολογείται σε ατομική βάση από την επιτροπή που επιβλέπει την προστασία των δικαιωμάτων και των δημοσίων προσώπων. 

πρίγκιπας Χάρι

Ακόμα και σήμερα δεν έχει αποκαλυφθεί ποια βασιλική κατοικία πρόσφερε ο Κάρολος στον Χάρι, όμως, σύμφωνα με τα βρετανικά tabloids το παλάτι του St’ James είναι το πιο πιθανό. 

Βασιλιάς Κάρολος: Ξανά στα δημόσια καθήκοντα μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη, με την οποία ο Χάρι διατηρεί στενούς δεσμούς, έχει ένα μόνιμο διαμέρισμα εκεί, ενώ η πριγκίπισσα Άννα έχει μια σουίτα και χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιεί όταν μένει στο Λονδίνο. Το παλάτι του St’ James χρησιμοποιούν κι άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε ad hoc βάση. 

Ο βασιλιάς Κάρολος με τους δυο γιους του

Η τοποθεσία του είναι επίσης πολύ καλή, αφού βρίσκεται δίπλα στο Clarence House, όπου μένει ο βασιλιάς Κάρολος, όποτε βρίσκεται στο Λονδίνο. 

Η απόφαση του Καρόλου που έκανε τον πρίγκιπα Χάρι να κλάψει

Έτσι, θα μπορούσαν ευκολότερα να συναντηθούν πατέρας και γιος με σχετική ιδιωτικότητα, αφού φυλάσσεται όλο το 24ωρο. 

Πάντως, όλες οι βασιλικές κατοικίες διαθέτουν ένοπλους φρουρούς στα σημεία εισόδου και εξόδου, σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία του Λονδίνου, ενώ διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας στην χώρα για την προστασία της βασιλικής οικογένειας. 

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Πάντως εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι είχε δηλώσει τότε ότι  ο Δούκας του Σάσσεξ ήθελε να συναντήσει τον πατέρα του, αλλά εκείνος ήταν «πολύ απασχολημένος».

«Ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο στο πάγκρεας και δύο χρόνια ζωής»

Συνολικά ο Χάρι πέρασε τρεις νύχτες στην πρωτεύουσα χωρίς να δει κανένα μέλος της οικογένειας πριν συναντήσει τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στο αεροδρόμιο του Χίθροου και πετάξει στη Νιγηρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top