Σφοδρές πλημμύρες σαρώνουν τη Γερμανία  

«Πνίγηκε» το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας – Μεγάλες καταστροφές  

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γερμανίας, καθώς η στάθμη του νερού αυξάνεται πολύ γρήγορα. Κόσμος παγιδεύτηκεστα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες και η Πυροσβεστική έτρεχε να προλάβει τις κλήσεις για βοήθεια. 

Τραγωδία στη Γερμανία: Ανετράπη τουριστικό λεωφορείο - Τουλάχιστον 5 νεκροί

Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή περιέγραψαν στο Star την καταστροφή. «Απέναντι όπως βλέπουμε είναι όλα τα μαγαζιά που ήταν στο ισόγειο και έχουν πλημμυρίσει. Αυτό που βλέπετε ακριβώς είναι η εθνική οδός που έχει πλημμυρίσει, έχει κλείσει τελείως. Η εθνική οδός ποτάμι όλη!» δήλωσε στο Star ο κάτοικος Ζάαρλαντ Γιώργος Στέργιος.

Το κρατίδιο Ζάαρλαντ, στα σύνορα με τη Γαλλία, πλήττεται από τις πλημμύρες του αιώνα. Ο επίσης Έλληνας εστιάτορας στην περιοχή Γιώργος Θωμάς από τα Τρίκαλα, ήταν στην Ελλάδα όταν η κακοκαιρία Ντάνιελ πλημμύρισε τα χωριά τους και τώρα έγινε ξανά μάρτυρας του εφιάλτη.

Πλημμύρες στη Γερμανία: Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Πλημμύρες στη Γερμανία: Εκατοντάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Γερμανός πυροσβέστης διακρίνεται στα πλάνα να κρατά στην αγκαλιά του ένα παιδί. Περπατά στον δρόμο που έχει μετατραπεί σε ποτάμι με κάδους απορριμμάτων να επιπλέουν και αυτοκίνητα να είναι βυθισμένα στο νερό. 

Πλημμύρες στη Γερμανία: Πυροσβέστης κρατά παιδί στην αγκαλιά του

Πλημμύρες στη Γερμανία: Πυροσβέστης κρατά παιδί στην αγκαλιά του 

Κάτοικοι στη νοτιοδυτική Γερμανία αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν, ενώ σταμάτησε η λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.  Οι αρχές φοβούνται τις κατολισθήσεις.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας καλεί τον κόσμο να είναι σε μέγιστη επαγρύπνηση. Ο καγκελάριος Σολτς ακύρωσε προγραμματισμένη προεκλογική εμφάνισή για να μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η γαλλική περιφέρεια της Μοζέλ. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στους πλημμυρισμένους δρόμους και οι αρχές ζητούν από τον κόσμο να προσέχει και να παραμείνει μέσα στα σπίτια του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top