«Ο Βασιλιάς Κάρολος δεν είναι καλά» - Επικαιροποιούν το πλάνο της κηδείας

Δημοσίευμα «βόμβα» για τον Βρετανό μονάρχη - Η επιχείρηση «Γέφυρα Μενάι»

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα / Βίντεο αρχείου Star

Άσχημα είναι τα νέα για τον βασιλιά Κάρολο, καθώς, σύμφωνα με πηγές του Παλατιού, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται σταδιακά. 

H πρώτη δημόσια εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Για τον λόγο αυτό, οι αξιωματούχοι του Μπάκιγχαμ επικαιροποιούν τακτικά το πλάνο για την κηδεία του, οι προετοιμασίες του οποίου έχουν ξεκινήσει ήδη από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του New York Post.

«Ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο στο πάγκρεας και δύο χρόνια ζωής»

O 75χρονος Βρετανός μονάρχης παραμένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από τον Φεβρουάριο που ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο. «Θέλει να κρύψει την κατάστασή του, η οποία δεν είναι καλή», ανέφεραν πηγές στην Daily Beast.

«Φυσικά είναι αποφασισμένος να νικήσει τον καρκίνο και τα ρίχνουν όλα σε αυτό. Όλοι παραμένουν αισιόδοξοι, αλλά αυτός είναι πραγματικά πολύ αδιάθετος. Περισσότερα από όσα αφήνουν να φανεί», είπε στο πρακτορείο παλιός φίλος της βασιλικής οικογένειας.

Βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα χαιρετούν τους πολίτες μετά την παρουσία τους στην Ακολουθία του Πάσχα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ / AP File Photo (Hollie Adams)

Βασιλιάς Κάρολος: Το πλάνο της κηδείας του με τίτλο Επιχείρηση «Γέφυρα Μενάι»

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα τον τύπο καρκίνου από τον οποίο πάσχει, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν καρκίνος του προστάτη, που είναι μια από τις πιο θεραπεύσιμες μορφές της νόσου. 

Κανείς δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία του, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία του.

Στο παρασκήνιο, οι βοηθοί του βασιλιά Καρόλου εξετάζουν τακτικά αντίγραφα ενός εγγράφου πολλών εκατοντάδων σελίδων που περιγράφει το σχέδιο της κηδείας του, που ονομάζεται Επιχείρηση «Γέφυρα Μενάι».

«Τα σχέδια "ξεσκονίζονται" και ενημερώνονται διαρκώς. Δεν είναι κάτι λιγότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς, δεδομένου ότι ο βασιλιάς έχει διαγνωστεί με καρκίνο», ανέφερε άλλη πηγή στην Daily Beast.

Το εξαιρετικά λεπτομερές έγγραφο δημιουργήθηκε την ημέρα μετά την ταφή της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα που ανέλαβε τα σκήπτρα της μοναρχίας ο Κάρολος.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Daily Beast ότι η Επιχείρηση «Γέφυρα Μενάι» ενημερώνεται τακτικά, αλλά τόνισαν ότι πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, η οποία δεν πρέπει να μεταφραστεί αλλιώς. 

Όλα τα βασιλικά μέλη που περιλαμβάνονται στο πλάνο της κηδείας έχουν κωδικές λέξεις που βασίζονται σε γέφυρες, όπως το περίφημο πλάνο της Βασίλισσας Ελισάβετ με την ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου».

Το σχέδιο της κηδείας του βασιλιά Καρόλου, πρώην πρίγκιπα της Ουαλία, πήρε το όνομά του από την κρεμαστή γέφυρα που συνδέει το νησί Άνγκλεσι με την ηπειρωτική χώρα της Ουαλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top