Πώς ο Μπάιντεν σταμάτησε τον Νετανιάχου λίγο πριν χτυπήσει το Ιράν  

Ισραηλινά ΜΜΕ: Υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ – Ισραήλ για τη Ράφα

Πληροφορίες από μεγάλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το Ισραήλ θα είχε απαντήσει κατά του Ιράν,  ήδη από την περασμένη Δευτέρα. Όμως, η αμερικανική πολιτική ηγεσία,  στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, έκανε διαρκείς παρεμβάσεις στο Νετανιάχου για να τον αποτρέψει,  όπως μετέδωσε από τη Νέα Υόρκη ο ανταποκριτής του Star Δημήτρηw Σουλτογιάννης. 

Το Ισραήλ απειλεί με «επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν

Το θέμα βεβαίως είναι, μέχρι πότε αυτές οι παρεμβάσεις θα εισακούονται από τον Νετανιάχου.  Ο ανταποκριτής του Star τόνισε πως αμέσως μετά το χτύπημα των Ιρανών στο Ισραήλ το τηλεφώνημα του Αμερικάνου προέδρου στον Νετανιάχου φαίνεται να  λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας, έτσι ώστε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να μην πάρει μια εν θερμώ απόφαση, η οποία θα άνοιγε στην κυριολεξία «τις πύλες της κολάσεως».

Τόσο ο Τζο Μπάιντεν όσο και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στις τηλεφωνικές τους επαφές ακολούθησαν μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική, έτσι ώστε να πείσουν το Ισραήλ ότι επρόκειτο περί μιας δικής του νίκης,  αφού όλα τα drones και οι πύραυλοι είχαν καταρριφθεί και πως μια γενικευμένη επίθεση θα οδηγούσε σε κλιμάκωση που εν τέλη δεν θα ωφελούσε κανέναν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με Ισραηλινά ΜΜΕ υπάρχει στο τραπέζι μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ. 

Κυρώσεις στο Ιράν για τα drones από ΗΠΑ - Μ. Βρετανία

Η Ουάσιγκτον φαίνεται πως δίνει το πράσινο φως για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μιας περιορισμένης κλίμακας απάντηση-επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.
 

Στον ΟΗΕ υπό… περιορισμό ο ΥΠΕΞ του Ιράν   

Τέλος, στο διπλωματικό πεδίο τα μάτια όλων σήμερα είναι στραμμένα εδώ στον ΟΗΕ όπου βρίσκεται ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, στο Συμβούλιο Ασαφαλείας για το Παλαιστινιακό.

Υπό περιορισμό στη Νέα Υόρκη ο ΥΠΕΞ του Ιράν

Υπό περιορισμό στη Νέα Υόρκη ο ΥΠΕΞ του Ιράν  

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι Αμερικανοί έβαλαν περιορισμούς στον Υπουργό, να κινηθεί μόνο εντός του κτηρίου του οργανισμού το οποίο δεν αποτελεί έδαφος των ΗΠΑ!
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top