Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν ζητά από Ιράν και Ισραήλ «αυτοσυγκράτηση»

Τι συζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Ιράν

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη το Ισραήλ για επίθεση εναντίον του Ιράν / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συζήτησαν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλινό χτύπημα και την απάντηση της Τεχεράνης, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Ο Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει όλα τα μέρη στη Μέση Ανατολή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην επιτρέψουν περαιτέρω αντιπαράθεση.

Το Ισραήλ απειλεί με «επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν

Στο «χείλος» του γκρεμού η Μέση Ανατολή - Αναγκαία η αποκλιμάκωση


«Η επιδεινωμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην ιρανική διπλωματική αποστολή στη Δαμασκό και τα μέτρα αντιποίνων του Ιράν συζητήθηκαν λεπτομερώς», μετέδωσε το RIA Novosti, επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τους δύο άνδρες, η βασική αιτία των σημερινών γεγονότων σε αυτή την περιοχή είναι η ανεπίλυτη παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τάχθηκαν υπέρ μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, χαλαρώνοντας τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση και δημιουργώντας συνθήκες για πολιτική και διπλωματική επίλυση της κρίσης, σημείωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν, εξέφρασε την ελπίδα και οι δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην επιτρέψουν νέο γύρο αντιπαράθεσης, που απειλεί με καταστροφικές συνέπειες ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Κατά τις ίδιες πηγές, η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της Τεχεράνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top