Τρίχρονη βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια εξορκισμού

«Μαμά σ’ αγαπώ», ήταν τα τελευταία της λόγια

Καλιφόρνια: Τρίχρονη Πέθανε Κατά Τη Διάρκεια Εξορκισμού

Έναν εφιάλτη έζησε η τρίχρονη Αρέλι Ναόμι Πρόκτορ, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια εξορκισμού σε εκκλησία στην Καλιφόρνια, στον οποίο συμμετείχαν η μητέρα της, ο παππούς και ο θείος της. 

Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα δικαστικά έγγραφα, που ρίχνουν φως στις ανατριχιαστικές πτυχές της υπόθεσης. Η μικρή Άρελι βρέθηκε νεκρή πάνω στην Αγία Τράπεζα της εκκλησίας Αποστόλων και Προφητών στο κέντρο του Σαν Χοσέ στις 24 Σεπτεμβρίου 2021. 

Η μικρή Άρελι η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Η μικρή Άρελι η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, το σώμα της μικρής ήταν γεμάτο πληγές που της προξένησαν οι δικοί της άνθρωποι κατά τη διάρκεια της τελετής που οργάνωσαν «για να διώξουν τον δαίμονα που την είχε καταλάβει», όπως είπαν. 

«Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης επίθεσης, η Άρελι αντιστεκόταν και προσπαθούσε να ξεφύγει από τους κακοποιητές της. Το θύμα έλεγε συνεχώς "όχι», γράφει στο υπόμνημά της, έκτασης 50 σελίδων, η βοηθός εισαγγελέα Ρεμπέκα Γουάιζ, σύμφωνα με τη New York Post. 

«Για περίπου 20 ώρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ τρεις ενήλικες που εμπιστευόταν την κρατούσαν σφιχτά από τον λαιμό», συμπληρώνει. 

Η μητέρα της μικρής Άρελι που πέθανε κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Η μητέρα της μικρής Άρελι που πέθανε κατά τη διάρκεια εξορκισμού

Η αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα του παιδιού Κλόντια Χερνάντες, τον θείο του, Ρενέ Άαρον Χερνάντες Σάντος και ο παππούς της, Ρενέ Τριγκέιρος Χερνάντες μερικούς μήνες μετά τον θάνατο της Άρελι. Σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θανάσιμη επίθεση σε παιδί κάτω των οχτώ ετών. 

Και οι τρεις προφυλακίστηκαν χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν με εγγύηση και δηλώνουν αθώοι. 

Στις 10 Μαΐου αναμένεται να αποφασίσει το δικαστήριο του Σαν Χοσέ εάν θα οδηγηθούν σε δίκη, με την εισαγγελία να εκφράζει βεβαιότητα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταδικαστούν.

Καλιφόρνια: Πώς σκότωσαν την Άρελι

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 αστυνομικοί έφτασαν στην εκκλησία Αποστόλων και Προφητών και αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα του νεκρού παιδιού. Η μητέρα της Άρελι ισχυρίστηκε πως η μικρή είχε μείνει ξύπνια όλο το βράδυ, φωνάζοντας και κλαίγοντας. 

«Τα μάτια της ήταν αλλιώτικα. Έδειχναν άδεια, δεν ήταν ο εαυτός της. Αυτό που πιστεύω εγώ, επειδή πηγαίνω στην εκκλησία, είναι πως ήταν δαιμονισμένη», είπε η 25χρονη, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο παππούς της Άρελι είναι πάστορας και έκανε τον εξορκισμό

Ο παππούς της Άρελι είναι πάστορας και έκανε τον εξορκισμό

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι προσπάθησε να χώσει τα δάχτυλά της στο στόμα της κόρη της για να της προκαλέσει εμετό, όμως η μικρούλα τη δάγκωσε.

Γύρω στις 7 το πρωί, η 25χρονη μαζί με τον αδελφό της πήγαν την τρίχρονη στην εκκλησία Αποστόλων και Προφητών - όπου λειτουργούσε ο πάστορας πατέρας τους - για να προσευχηθούν. 

Ο ιερωμένος συνάντησε τα παιδιά του και την εγγονή του στην εκκλησία στις 12:20 και μαζί ξεκίνησαν την τελετή που θα απομάκρυνε τον δαίμονα από μέσα της. Οι τρεις τους κράτησαν το κοριτσάκι έτσι ώστε να αιωρείται πάνω από το πάτωμα του ναού και προσπαθούσαν να της προκαλέσουν εμετό, γραπώνοντας με δύναμη τον λαιμό της.

Η μητέρα είπε επίσης στην αστυνομία, πως η τρίχρονη Άρελι της είπε «μαμά σ’ αγαπώ», λίγο πριν ξεψυχήσει, αλλά η ίδια πίστευε ότι μέσα της βρισκόταν ο σατανάς. 

Ο θείος της Άρελι ισχυρίστηκε πως ο Θεός του είχε δώσει το χάρισμα του θεραπευτή

Ο θείος της Άρελι ισχυρίστηκε πως ο Θεός του είχε δώσει το χάρισμα του θεραπευτή

«Αφού έκανε εμετό η Άρελι, η Κλόντια είπε ότι την ακούμπησαν στο πάτωμα. Τότε, σύμφωνα με την Κλόντια, το παιδί σταμάτησε να αναπνέει. Η Κλόντια είπε ότι ο Θεός την έκανε να καταλάβει ότι το παιδί δε θα ξαναγυρνούσε πίσω και ότι είχε φύγει οριστικά», αναφέρει το υπόμνημα της βοηθού εισαγγελέα. 

Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι πιστεύει ότι το παιδί ήταν ζωντανό μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, αν και το δέρμα του ήταν παγωμένο και τα χείλη του μελανιασμένα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, η αιτία θανάτου της Άρελι ήταν «μηχανική ασφυξία» που προκαλείται όταν κάτι καλύπτει το πρόσωπό σου ή το στέρνο κι εμποδίζει την αναπνοή. Από την ασφυξία ο ιατροδικαστής εντόπισε φλεγμονή στον εγκέφαλο, αίμα στους πνεύμονες, ενώ εντόπισε τραύματα στον λαιμό και πληγές στο στόμα της. 

Όταν η αστυνομία ρώτησε τη μητέρα εάν αισθανόταν υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης της, εκείνη παραδέχτηκε ότι «υπό μία έννοια» νιώθει υπεύθυνη. 

Η 25χρονη επικοινώνησε μόνη της με την Αστυνομία τον Οκτώβριο του 2021 και είπε σε έναν αστυνομικό ότι, για περίπου τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατο του παιδιού, η ίδια «μιλούσε καθημερινά» με τον Θεό.

Εκείνο το διάστημα η Κλόντια ισχυρίστηκε ότι προσευχόταν συνεχώς για την Άρελι, όμως ο Θεός την προειδοποίησε ότι θα την πάρει κοντά του επειδή η ίδια δεν προοριζόταν να γίνει μητέρα και κακώς απέκτησε παιδί.

Η μητέρα της Άρελι συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2022, αφού εξέδωσε ο ιατροδικαστής το πόρισμά του που έκανε λόγο για πρόκληση ασφυξίας. Ο αδελφός της 25χρονης και ο πατέρας της συνελήφθησαν τον Μάιο της ίδιας χρονιάς.

Ο αδελφός της μητέρας είπε στους αστυνομικούς ότι πήγαινε στην εκκλησία τέσσερις φορές την εβδομάδα και ότι ο Θεός του είχε δώσει ειδικά χαρίσματα, όπως την ικανότητα να θεραπεύει, να βλέπει οράματα και να κατανοεί άγνωστες γλώσσες. 

Παραδέχτηκε επίσης ότι ο τρόπος που κρατούσε το παιδί κατά την τελετή του εξορκισμού μπορεί να συνέβαλε στον θάνατό της. 

«Είπε ότι υπήρχαν στιγμές που ο Θεός του έλεγε να την κρατήσει πιο σφιχτά και ότι ο θάνατος της Άρελι τον έκανε να αμφισβητήσει την ικανότητά του ως θεραπευτή», αναφέρει το υπόμνημα του εισαγγελέα.

Όσο για τον παππού της μικρής, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η κόρη του τού είχε πει ότι η Άρελι «δεν ήταν ένα φυσιολογικό κοριτσάκι» και εκείνος πίστεψε τα λεγόμενά της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top