Εμίλ: «Ο παππούς του στο κάδρο των ερευνών για τον θάνατό του»

Θρίλερ με τα οστά του παιδιού που βρέθηκαν κοντά στο σπίτι των παππούδων

Εμίλ

Ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, βρέθηκαν από περιπατητές, τα οστά του μικρού Εμίλ, σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από το σπίτι των παππούδων του, όπου φιλοξενούταν το παιδί το περασμένο καλοκαίρι στις 8 Ιουλίου, καθώς οι γονείς του, που μένουν μόνιμα στη Μασσαλία, είχαν πάει διακοπές.

Τα μακάβρια ευρήματα βρέθηκαν σε ένα μονοπάτι μεταξύ της εκκλησίας και του παρεκκλησιού του χωριού Le Haut Vernet.

Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Τραγικό τέλος στη εξαφάνιση του 2χρονου Εμίλ: Βρέθηκαν τα οστά του

Εμίλ: Πώς τα οστά του βρέθηκαν σε σημείο που είχε «χτενίσει» η αστυνομία

Μια πηγή δήλωσε στη Daily Mail: «Αναλύεται, μαζί με τα οστά του, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου. Όλα τα δόντια του νεκρού έχουν επίσης ανακτηθεί, αλλά κάποια άλλα στοιχεία του σώματος έχουν χαθεί. Drones και σκύλοι χτενίζουν ολόκληρη την περιοχή για την ανεύρεση περαιτέρω στοιχείων. Ίσως μέρη του σώματος να τα πήραν άγρια ζώα, αλλά καμία θεωρία δεν αποκλείεται», πρόσθεσε η πηγή.

Οι ερευνητές που έψαχναν για ίχνη του Εμίλ εδώ και οκτώ μήνες, δεν απέκλειαν τίποτα για την τύχη του μικρού.

Ο εισαγγελέας που ηγείται της δικαστικής έρευνας για την εξαφάνιση του Εμίλ, δήλωνε ότι εξετάζονται όλες οι πιθανότητες ο μικρός να είχε δολοφονηθεί, να είχε απαχθεί ή να είχε εμπλακεί σε ατύχημα. 

Θρίλερ στη Γαλλία με την εξαφάνιση του Εμίλ - Βρέθηκε αυτοκίνητο με αίμα

Η εκπρόσωπος της χωροφυλακής Marie-Laure Pezant, σύμφωνα με το BFMTV ανέφερε ότι η περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά του Εμίλ «έχει ήδη επιθεωρηθεί αρκετές φορές. «Είχαμε μια έρευνα πολιτών, είχαμε ερευνητές από τη χωροφυλακή. Στο αποκορύφωμα της έρευνας, είχαμε κινητοποιήσει 80 χωροφύλακες», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μετακινήθηκαν τα οστά του Εμίλ. Αν και οι ερευνητές «ενδεχομένως να μην έχουν εντοπίσει την παρουσία τους (…) δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα οστά μπορεί επίσης να έχουν εναποτεθεί εκεί εκ των υστέρων».

«Θα μπορούσε να είναι ανθρώπινη παρέμβαση, ένα ζώο που τα μετέφερε ή καιρικές συνθήκες που άλλαξαν τη διαμόρφωση (σσ του εδάφους)», πρόσθεσε η ίδια.

Προς το παρόν, «δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι τα οστά αυτά υπήρχαν κατά τη στιγμή της έρευνας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Χωροφυλακής. «Δεν έχουμε αρκετά, οπότε θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε άλλη μια έρευνα για να δούμε αν υπάρχουν άλλα οστά στην περιοχή», πρόσθεσε. 

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα είχε αναφέρει νωρίτερα, επίσης στο BFMTV ότι η περιοχή που βρέθηκαν τα οστά είχε ερευνηθεί. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το έδαφος είναι «δύσκολο», γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ερευνητές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα οστά του παιδιού. 

Σε τι θα επικεντρωθεί η έρευνα για τον Εμίλ μετά την ανακάλυψη των οστών;

Σύμφωνα με τον Alain Vasquez, διοικητή της αστυνομίας «ο ιατροδικαστής είναι σε θέση, με τις αναλύσεις του, να καθορίσει αν κάτι είναι προ και τι είναι μεταθανάτιο», συμπληρώνοντας ότι «αν υπήρχαν ζώα που είχαν σχέση με τα υπολείμματα του πτώματος, αυτό προφανώς θα αποκαλυφθεί». Η έρευνα θα πρέπει να καθορίσει αν ο χώρος είχε ανασκαφεί ή όχι, αν ο καιρός ή τα ζώα μπορεί να έκρυψαν τα οστά ή να τα αποκάλυψαν το Σάββατο και αν τα οστά εναποτέθηκαν εκεί εκ των υστέρων από κάποιον.

Εμίλ: Ο παππούς του στο «στόχαστρο»

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, o παππούς του αγοριού, Φιλίπ Β. έκοβε ξύλα κοντά στο σπίτι του περίπου την ώρα που φέρεται ότι το παιδί εξαφανίστηκε.

Το παρελθόν του παππού του Εμίλ τον βάζει στο επίκεντρο των ερευνών. Ο λόγος είναι ότι τη δεκαετία του '90 είχε κατηγορηθεί για κακοποίηση παιδιών, ενώ εκτελούσε χρέη αρχηγού σε χριστιανική κοινότητα. 

Ο ίδιος είχε, τότε, κληθεί από τις αρχές για να λογοδοτήσει για τις πράξεις του και μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι «κάποιες φορές είχε δώσει χαστούκια στα παιδιά, αλλά αυτό δε γινόταν αρκετά συχνά».

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ... και το 1993 ο παππούς του Εμίλ κατηγορήθηκε για βιασμό ανηλίκων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top