Ρωσία: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ναβάλνι, παρά τις απαγορεύσεις

Τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα και κόκκινα λουλούδια

Πολίτες παρευρέθηκαν στην κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι / AP Video

Παρά τις απαγορεύσεις του Βλαντιμίρι Πούτιν, πλήθος Ρώσων συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να αποχαιρετήσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Συγκλονιστική ομιλία της συζύγου Ναβάλνι στην Ευρωβουλή 

Πάνω από 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην Εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στη Μόσχα, όπου τελέστηκε η κηδεία του επικριτή του Πούτιν.

Απαρηγόρητες η χήρα Ναβάλνι κι η κόρη τους-Το συγκινητικό μήνυμα σε Twitter

Μεγάλη ουρά σχηματίστηκε μπροστά στην εκκλησία. Πολλοί με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας λουλούδια περίμεναν να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Κηδεία Ναβάλνι

Κηδεία Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα

Κηδεία Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Πολίτες πήγαν στην κηδεία Ναβάλνι, παρά τις απαγορεύσεις

Ρώσοι αποτίουν φόρο τίμης στον Αλεξέι Ναβάλνι / AP 

Τάφος Αλεξέι Ναβάλνι

Η ακολουθία πραγματοποιήθηκε στις 14:00 (ώρα Μόσχας), ενώ η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και φόβων για ενέργειες καταστολής από τις αστυνομικές αρχές, δύο εβδομάδες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ναβάλνι, σε ηλικία 47 ετών, σε αποικία κρατουμένων στην Αρκτική.

Ρωσία: «Παραβιάζουν τον νόμο όσοι πάνε στην κηδεία Ναβάλνι»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη συγκέντρωση υποστήριξης στον εκλιπόντα αντιπολιτευόμενο ηγέτη Αλεξέι θα συνιστά παραβίαση του νόμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικώς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει αποτίμηση του Ναβάλνι ως πολιτικής προσωπικότητας και σημείωσε ότι δεν έχει τίποτε να πει στην οικογένεια του εκλιπόντος Ρώσου αντιφρονούντα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top