Γαλλία: 100 γάτες βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτη ή θαμμένες! 

Για «σπίτι του τρόμου» κάνει λόγο φιλοζωική οργάνωση

γάτες

Περισσότερες από 100 νεκρές γάτες βρέθηκαν σε καταψύκτη ή θαμμένες σε ένα «σπίτι της φρίκης» στη νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στο La Roquette-sur-Siagne, πέντε μίλια βόρεια των Καννών. 

Η Ομάδα Προστασίας των Ζώων (AEPA), ανακοίνωσε ότι βρήκε επίσης 38 γάτες – ανάμεσά τους 12 γατάκια και μια έγκυο ενήλικη-  ζωντανές αλλά σε κακή κατάσταση. Μάλιστα κάποιες από αυτές εμφανίζουν συμπτώματα τύφου, ο οποίος είναι εξαιρετικά μολυσματικός και μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.

«Ζούσαν στη βρωμιά σε αυτό το σπίτι για αρκετά χρόνια, χωρίς φροντίδα» υποστηρίζει η AEPA.  

Το «σπίτι της φρίκης»

Η Οργάνωση χαρακτηρίζει «σπίτι της φρίκης» την οικία που βρέθηκαν οι γάτες, ενώ ο  γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  BFM ανέφερε ότι 50 γάτες εντοπίστηκαν θαμμένες στον κήπο. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 66χρονο άνδρα, τον οποίο άφησε ελεύθερο την Τετάρτη.

Ένα άλλο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, το France 3 Cote d-Azur μετέδωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη οδηγήθηκε για ψυχιατρική αξιολόγηση.

Η AEPA φέρεται να εξέταζε από τον Δεκέμβριο του 2023 σχετικές καταγγελίες, συλλέγοντας πληροφορίες, μέχρι να έχει αρκετά στοιχεία για την ενημέρωση της γαλλικής αστυνομίας.  Όπως ανέφερε η Οργάνωση γνώριζε ήδη για το σπίτι από προηγούμενα περιστατικά το 2019, όταν ανακτήθηκαν 58 γάτες, όπως και το 2021.

Ο άνδρας σύμφωνα  με πληροφορίες κρατούσε ημερολόγιο για τις γάτες του, τις οποίες αποκαλούσε «αγάπες του», όπως μετέδωσε το France 3.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top