Κάρολος: Από τι καρκίνο μπορεί να πάσχει - Αμερικανοί γιατροί εξηγούν

Τα σενάρια διαδοχής και η εσπευσμένη επιστροφή του Χάρι στο Λονδίνο

Τη Δευτέρα το απόγευμα η Μ. Βρετανία «πάγωσε» με την ανακοίνωση του Μπάκινγχαμ ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος του καρκίνου. 

Βασιλιάς Κάρολος: «O καρκίνος εντοπίστηκε νωρίς. Το ήξερε μέρες»

Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. 

Η διάγνωση του καρκίνου έγινε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του για την επέμβαση στον προστάτη στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα. Ωστόσο, ξεκαθαρίστηκε από το Παλάτι, ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Βασιλιάς Κάρολος - Βασίλισσα Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο κατά τη νοσηλεία του για επέμβαση στον προστάτη / AP Photo (Alberto Pezzali)

Βασιλιάς Κάρολος: Από τι μορφή καρκίνου μπορεί να πάσχει

Ο βασιλιάς Κάρολος, κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε μια σειρά από εξετάσεις, την επέμβαση για  υπερπλασία του προστάτη, μια πάθηση που δεν είναι κακοήθης και αφορά πολλούς άνδρες στην ηλικία του.

Μία από αυτές είναι η εισαγωγή ενδοσκοπίου στην κύστη. Γίνεται σε περίπτωση που ο προστάτης διογκωθεί τόσο ώστε να πιέζει την ουρήθρα, σύμφωνα με ιατρό του αμερικανικού οργανισμού Prostate Cancer Foundation. Το ενδοσκόπιο είναι ένας καθετήρας εξοπλισμένος με κάμερα, με το οποίο ο γιατρός βλέπει ποιο τμήμα του προστάτη πρέπει να αφαιρέσει.

Βασιλιάς Κάρολος

AP File Photo (Hannah McKay)

Το ενδοσκόπιο αυτό, όμως, μπορεί να ανιχνεύσει και άλλους καρκίνους, όπως στην κύστη ή στον ουρητήρα ή αίμα στα ούρα, το οποίο μπορεί να υποδηλώνει αιμορραγία από το νεφρό. Η αιμορραγία αυτή αποτελεί ένδειξη καρκίνου του νεφρού ή καρκίνο του ουρητήρα.

Ακόμα, οι γιατροί ενδέχεται να εντόπισαν τον καρκίνο μέσω βιοψίας στον προστατικό ιστό που αφαιρέθηκε κατά την εγχείρηση.

Οι γιατροί, πάντως, επισημαίνουν ότι αυτές οι διαγνώσεις δεν είναι τόσο συχνές και τις περισσότερες φορές η εγχείρηση στον προστάτη δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βασιλιάς Κάρολος: Τα σενάρια της διαδοχής

Ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022. Μετά τη διάγνωση του καρκίνου και για όσο καιρό διαρκέσουν οι θεραπείες του, αποσύρεται από τα καθήκοντά του.

Ο πρωτότοκος γιος του και διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος έχει και αυτός αφήσει για λίγο καιρό στην άκρη τις υποχρεώσεις του μέχρι να αναρρώσει η Κέιτ Μίντλετον, καλείται τώρα να αναλαβεί μερικές από τις υποχρεώσεις του βασιλιά.

Βασιλιάς Κάρολος - πρίγκιπας Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καλείται να αναλάβει μερικά από τα καθήκοντα του βασιλιά, για όσο καιρό υποβάλλεται στις θεραπείες του / AP Photo (Kin Cheung)

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναμένεται να επιστρέψει ξανά στα καθήκοντά του εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού του Κένσινγκτον, η οποία ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για την υγεία του βασιλιά. Η επιβεβαίωση της επιστροφής του Γουίλιαμ έγινε, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της μοναρχίας.

Την ίδια ώρα, ο 41χρονος πρίγκιπας προσπαθεί να διαχειριστεί και το πρόβλημα υγείας της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία δεν αναμένεται να επιστρέψει στα δικά της καθήκοντα πριν το Πάσχα.

Μεγάλη Βρετανία: Η βασιλική οικογένεια

Η βασιλική οικογένεια σε παλαιότερη εμφάνιση / AP Photo (Kin Cheung)

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δε θα είναι μόνος σε αυτό το δύσκολο και άχαρο ρόλο που καλείται να αναλάβει. Η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος αναμένεται να τον βοηθήσουν με τις βασιλικές υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο αναμένεται να φτάσει και ο πρίγκιπας Χάρι, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ. Ο δούκας του Σάσσεξ έχει παυθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, οι σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα, αλλά αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του. Ξένα δημοσιεύματα πιθανολογούν ότι το ταξίδι του Χάρι στη Μ. Βρετανία «μαρτυρά» τη σοβαρότητα της κατάστασης. 

Πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι ο καρκίνος είναι σε αρχικό στάδιο και οι ένοικοι του Μπάκιγχαμ είναι αισιοόδοξοι για την έκβαση της θεραπείας του βασιλιά. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top