Βασιλιάς Κάρολος: Ο πρίγκιπας Χάρι επιστρέφει εκτάκτως στο Λονδίνο

Επικοινώνησαν μετά τη γνωμάτευση για καρκίνο

Εκτάκτως στη Μ. Βρετανία επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο πρίγκιπας Χάρι, μετά την ανακοίνωση του παλατιού ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, ο δούκας του Σάσεξ μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωση και αναμένεται να επιστρέψει με την πρώτη πτήση για Λονδίνο.

Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Χάρι

Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Χάρι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ / Φωτογραφία αρχείου AP (Hannah Mckay)

Με καρκίνο ο Βασιλιάς Κάρολος: Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ 

Η ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για τον βασιλιά Κάρολο το απόγευμα της Δευτέρας έσκασε σαν βόμβα.

Σε αυτή δε διευκρινίζεται η μορφή του καρκίνου. Επισημαίνεται, ωστόσο, πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά διαγνώστηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 75χρονος μονάρχης για την επέμβαση που έκανε στον προστάτη.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσηλείας του βασιλιά για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα διαφορετικό θέμα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του παλατιού.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα κύκλο θεραπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του», υπογραμμίζεται. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα εξακολουθήσει να ενημερώνεται για τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον προστάτη / Φωτογραφία αρχείου AP (Alberto Pezzali)

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν», αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top