Τρανς άνδρας σε διαδικασία φυλομετάβασης ανακάλυψε ότι είναι έγκυος!

«Ο Μάρκο θα είναι και μητέρα και πατέρας του παιδιού»

Τρανς Άνδρας Έμεινε Έγκυος -Το Ανακάλυψε Πριν Το Χειρουργείο

Ένας Ιταλός τρανς άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο φυλομετάβασης, ανακάλυψε ότι είναι πέντε μηνών έγκυος. 

Η ανακάλυψη έγινε όταν ο «Μάρκο» πήγε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μαστεκτομή και να αφαιρέσει το στήθος του. Έχοντας υποβληθεί σε ψυχολογική αξιολόγηση πριν από χρόνια, ο Μάρκο ήταν κοντά στην ολοκλήρωση της φυλομετάβασης.

Είχε δηλώσει ήδη ανδρικό όνομα στις ιταλικές αρχές, μεγάλωσε μούσι και είχε αρχίσε να προετοιμάζεται για υστερεκτομή.

Όμως όταν οι γιατροί νοσοκομείου της Ρώμης ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη του, τον ανάγκασαν να διακόψει την ορμονοθεραπεία, αμφισβητώντας τη φυλομετάβαση.

«Έπρεπε να σταματήσει η ορμοθεραπεία για το καλό του παιδιού»

Ιταλίδα ενδοκρινολόγος, μιλώντας στην ιταλική La Repubblica, ότι οι γιατροί έπρεπε να σταματήσουν την ορμονοθεραπεία, καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές στην κύηση.

«Εάν η διακοπή της θεραπείας δεν είναι άμεση, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες, ειδικά κατά τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης, που είναι μια ευαίσθητη στιγμή για την ανάπτυξη των οργάνων του βρέφους», επεσήμανε.

«Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς αφηρημένα: όλα εξαρτώνται από το χρόνο της αναστολής και τη δόση τεστοστερόνης που παίρνει το άτομο», πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμα, ότι τα υψηλά ποσοστά τόσο αρσενικών όσ και θηλυκών ορμονών στο σώμα του γονέα θα μπορούσε να προκαλέσει καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί.

Οι κίνδυνοι για το παιδί, που είναι αγόρι, οφείλονται στον συνδυασμό υψηλών τιμών και των δύο σεξουαλικών στεροειδών (τεστοστερόνης και οιστρογόνων) με επιπτώσεις στη γενική υγεία, όπως για παράδειγμα στην κατάσταση πήξης, την αρτηριακή υπέρταση κ.ο.κ, εξήγησε.

Ιταλία: Πώς ο Μάρκο έμεινε έγκυος

Αναφερόμενη στο πώς είναι δυνατό ο Μάρκο να έμεινε έγκυος, η γιατρός ισχυρίστηκε ότι η ορμονοθεραπεία «μπλοκάρει» τον εμμηνορρυσιακό κύκλο, όμως δεν είναι αντισυλληπτική.

Έτσι, το άτομο μπορεί να συνεχίσει να έχει ωορρηξία και, κατά συνέπεια, διατρέχει τον κίνδυνο εγκυμοσύνης.

«Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη φυλομετάβαση συνήθως συνιστούν αντισυλληπτικά χάπια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ορμονοθεραπείας», ξεκαθάρισε.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άτομο το οποίο υποβάλλεται σε φυλομετάβαση μένει έγκυος, καθώς αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, το περιστατικό αυτό είναι ανίκουστο στην Ιταλία, γι΄αυτό και η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Εάν η εγκυμοσύνη συνεχιστεί, σύμφωνα με τον νόμο, ο Μάρκος θα είναι η βιολογική μητέρα του παιδιού και ο νόμιμος πατέρας. Μητέρα γιατί γέννησε το παιδί και πατέρας γιατί στο ληξιαρχείο έχει πλέον ανδρική ταυτότητα.

«Ωστόσο, η κατάσταση του Μάρκο θα αναγκάσει την Ιταλία, πολύ πέρα ​​από τα πολιτικά και νομικά όρια, να αντιμετωπίσει αυτή τη νέα μορφή μητρότητας», επεσήμανε ψυχολόγος στη La Repubblica.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top