Αγιά Σοφιά: Με εισιτήριο από σήμερα η είσοδος για τους τουρίστες

Ελεύθερη η είσοδος για θρησκευτικούς λόγους

Με εισιτήριο οι τουρίστες στην Αγία Σοφία από τις 15 Ιανουαρίου / Βίντεο από Alpha

Με εισιτήριο θα μπορούν να μπαίνουν από σήμερα οι τουρίστες στην Αγιά Σοφιά

Απίστευτη πρόκληση από Ερντογάν: «Σύμβολο του τουρκικού αιώνα η Αγιά Σοφιά»

Όπως ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η είσοδος για τους ξένους που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και θέλουν να επισκεφθούν την Αγιά Σοφιά θα είναι 25 ευρώ. 

Η είσοδος για τους ξένους υπηκόους που επισκέπτονται το μνημείο για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας θα συνεχίσει να είναι δωρεάν.

Κινδυνεύει η Αγιά Σοφιά – Σοβάδες έπεσαν από τον τρούλο του ναού

Για να γίνει εφικτός αυτό ο διαχωρισμός, το τουρκικό υπουργείο ολοκλήρωσε τον διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα εισέρχονται στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.

Τουρκία: Μπαίνει εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους τουρίστες

Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ, προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί κάμερες ασφαλείας, συστήματα ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστήματα ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top