Προς αποχώρηση ο Σαρλ Μισέλ από πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής  - Το πρόβλημα με τη διαδοχή και ο Όρμπαν

Σαρλ Μισέλ

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θα διεκδικήσει έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο και εάν εκλεγεί θα εγκαταλείψει τη θέση του στα μέσα του Ιουλίου, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα De Standaard.

Βέλη Σαρλ Μισέλ για ενέργεια: Η Κομισιόν έχει χάσει πολύ χρόνο

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2024», εξήγησε ο κ. Μισέλ στην εφημερίδα. «Αν εκλεγώ, θα αναλάβω την έδρα μου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί (...) να ονομάσει διάδοχο στα τέλη του Ιουνίου, αρχές Ιουλίου».

Ο κ. Μισέλ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της ΕΕ, στα τέλη του 2019.

Θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κεντροδεξιού κόμματός του Movement Réformateur, κατά το δημοσίευμα της De Standaard.

Μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 6-9 Ιουνίου και στις 27 χώρες της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν στις 17 Ιουνίου και ξανά στις 27-28 Ιουνίου. Σε αυτές τις συναντήσεις αναμένεται πιδιώξουν να καταλήξουν σε συμφωνία για έναν αντικαταστάτη του Μισέλ.

Το σενάριο να μείνει ο Όρμπαν επικεφαλής του Συμβουλίου για τους έξι μήνες αμέσως μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024 είναι κάτι που οι 27 ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα ήθελαν απεγνωσμένα να αποφύγουν, δεδομένης της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ αυτών και του Ούγγρου πρωθυπουργού, σύμφωνα με το «Politico».

Απειλεί ο Όρμπαν


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top