Ιαπωνία: Πώς εκκενώθηκε σε 1,5 λεπτό το αεροσκάφος που πήρε φωτιά

Οι τσουλήθρες, οι οδηγίες του πληρώματος και η συμπεριφορά των 379 επιβατών

Τον γύρο του κόσμου έκαναν την Τρίτη οι εικόνες από τη διάσωση των 379 επιβαινόντων του αεροσκάφους που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ιαπωνία, μετά από σύγκρουση με αεροσκάφος της ακτοφυλακής. Οι επιβάτες του δεύτερου αεροσκάφους δε στάθηκαν τόσο τυχεροί και οι πέντε από τους έξι σκότωθηκαν.

Ιαπωνία: Πέντε αγνοούμενοι μετά τη φωτιά στο αεροσκάφος - Δραματικά βίντεο

Οι επιβάτες του αεροσκάφους της Japan Airlines έτρεξαν προς τις εξόδους κινδύνου μετά από υπόδειξη του προσωπικού του αεροπλάνου. Έφυγαν χωρίς τις αποσκεύες τους, γεγονός που από τους ειδικούς μεταφράζεται ως «σημαντικός παράγοντας» για την εκκένωση του αεροσκάφους, τη στιγμή που τυλιγόταν στις φλόγες.

 

 

Ιαπωνία: Πώς κατάφεραν να σωθούν οι επιβάτες του αεροπλάνου

Η άψογη εκκένωση του αεροπλάνου της Japan Airlines έχει καταπλήξει τον κόσμο και έχει κερδίσει τον έπαινο από πολλούς. Οι ειδικοί της αεροπορίας και το πλήρωμα πτήσης ανέφεραν στο BBC ότι το πλήρωμα έβαλε σε εφαρμογή την αυστηρή εκπαίδευσή του, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και η «καλή συμπεριφορά» των επιβατών που υπάκουσαν στα πρωτόκολλα ασφαλείας.

 

 

«Δεν είδα ούτε έναν επιβάτη στο έδαφος, σε κανένα από τα βίντεο που έχω δει, να έχει μαζί του τις αποσκευές του… Αν οι άνθρωποι προσπαθούσαν να πάρουν τις αποσκευές καμπίνας, αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο γιατί θα επιβράδυναν την εκκένωση», δήλωσε στο BBC ο Εντ Γκαλέα, διευθυντής της Ομάδας Μηχανικών Πυρασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς.

Μόνο τρεις φουσκωτές τσουλήθρες μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκκένωση των επιβατών, αλλά δεν είχαν αναπτυχθεί σωστά λόγω του τρόπου με τον οποίο προσγειώθηκε το τζετ. Η τσουλήθρα ήταν πολύ απότομη, κάτι που θα μπορούσε να ήταν επικίνδυνο.

 

 

«Αυτό το ατύχημα απείχε πολύ από το ιδανικό. Το αεροσκάφος ήταν προς τα κάτω, πράγμα που σήμαινε ότι ήταν δύσκολο για τους επιβάτες να μετακινηθούν», πρόσθεσε ο κ. Γκαλέα.

Τέλος, το σύστημα ανακοινώσεων του αεροσκάφους υπολειτουργούσε λόγω της πυρκαγιάς, οπότε το πλήρωμα πτήσης έπρεπε να μεταφέρει οδηγίες χρησιμοποιώντας τηλεβόα και φωνάζοντας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top