Βενετία: Απαγορεύει τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα

Η ιταλική πόλη θέλει... την ησυχία της!

ΒΕΝΕΤΙΑ

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού, η Βενετία πρόκειται να απαγορεύσει τα μεγάφωνα και τα τουριστικά γκρουπ άνω των 25 ατόμων από τον Ιούνιο του 2024.

Η Elisabetta Pesce, αξιωματούχος με αρμοδιότητα την ασφάλεια της πόλης, δήλωσε ότι οι τελευταίες αποφάσεις «αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των ομάδων που οργανώνονται στο ιστορικό κέντρο».

Η χρήση των μεγαφώνων θα απαγορευτεί, καθώς μπορούν να «δημιουργήσουν σύγχυση και αναστάτωση».

Ο λεγόμενος υπερτουρισμός αναγνωρίζεται ευρέως ως επείγον ζήτημα για την πόλη των καναλιών, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στην Ευρώπη.

Τον Σεπτέμβριο, η Βενετία ενέκρινε τη δοκιμαστική επιβολή τέλους 5 ευρώ για τους τουρίστες που επισκέπτονται την ιταλική πόλη αυθημερόν Όπως σημειώνει το BBC, η πόλη έχει έκταση μόλις 7,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά φιλοξένησε σχεδόν 13 εκατομμύρια τουρίστες το 2019.

 

Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Τον Ιούλιο, εμπειρογνώμονες της Unesco δήλωσαν ότι η πόλη θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του μαζικού τουρισμού απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες αλλαγές σε αυτήν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top