Σάλος με τη ροζ ελληνική σημαία στο προξενείo της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Πώς σχετίζεται με τη γυναικοκτονία της Καρολάιν

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στην Ουάσινγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καλλιτεχνική ροζ παραλλαγή της ελληνικής σημαίας, την οποία εμπνεύστηκε η εικαστικός Γεωργία Λαλέ και την παρουσίασε την Παρασκευή στα εγκαίνιά έκθεσης στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Η Γεωργία Λαλέ, μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, είχε την ιδέα να ζητήσει σεντόνια από Ελληνίδες γυναίκες για να κατασκευάσει ένα εικαστικό έργο.  

«Με αυτά τα σεντόνια, όταν επέστρεψα στο στούντιο μου στη Νέα Υόρκη, δημιούργησα την ελληνική σημαία. Και η επιλογή του ροζ χρώματος δεν ήταν δική μου επιλογή, ήταν επιλογή των γυναικών της Ελλάδας», επεσήμανε η δημιουγός στην έκθεση.

Ροζ ελληνική σημαία στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Το έργο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων 

Η ροζ σημαία ήταν μια πρόκληση για πολλούς, που πέρα απο την προσβολή του εθνικού μας συμβόλου, σημείωσαν την αρνητική προβολή της Ελλάδας. Γιατί εμφανίστηκε λανθασμένα σαν να είναι δήθεν  κέντρο γυναικτονιών και μάλιστα από τις ελληνικές διπλωματικες αρχές της Νέας Υόρκης που η δουλειά τους είναι να προβάλλουν τη χώρα μας θετικά.

Το υπουργείο εξωτερικών ζήτησε να κατέβει η ροζ σημαία από την έκθεση και ο Γενικός Πρόξενος που έδωσε το «πράσινο φως» άκουσε τον... εξάψαλμο.

«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε κριτική, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Η τέχνη είναι έκφραση, είναι η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψη του», υποστήριξε ο γενικός πρόξενος της Νέας Υόρκης, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Ροζ ελληνική σημαία

Η εικαστικός Γεωργία Λαλέ με τον γενικό πρόξενο της Νέας Υόρκης, Ντίνο Κωνσταντίνου 

Τη ροζ σημαία κατήγγειλε στη Βουλή στη συζητηση του προϋπολογισμού ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής, 36 ώρες μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, άγνωστος έριξε βενζίνη και έβαλε φωτιά έξω από το προξενείο, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η αντίδραση της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης ήταν άμεση, ενώ συνελήφθη μια γυναίκα, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό αν η απόπειρα εμπρησμού σχετίζεται με τη ροζ σημαία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top