Με τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη  

Ανησυχία και στους Έλληνες που έχουν κλείσει ταξίδια    

Με κομμένη την ανάσα οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Πίσω από τους στολισμένους δρόμους και τις φαντασμαγορικές βιτρίνες εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, μετέφερε τον σφυγμό στην καρδιά του Παρισιού με την απειλή για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης να είναι ορατή. 

Αιματηρή επίθεση στο κέντρο του Παρισιού – Ένας νεκρός

Tο Star στη γαλλική πρωτεύουσα: H τρομοκρατία διώχνει τους τουρίστες 

Η τρομοκρατία διώχνει τους τουρίστες από το γαλλική πρωτεύουσα. Σε μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές γέφυρες της Πόλης του Φωτός, ακριβώς απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, εδώ όπου έγινε η τελευταία τζιχαντιστική επίθεση. Πολλοί σοκαρισμένοι επισκέπτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Δηλώνουν πως δεν νιώθουν ασφαλείς σε καμία περιοχή του Παρισιού, παρά την ενισχυμένη αστυνόμευση. 

Γερμανία: Εγκαινιάστηκε η ιστορικότερη χριστουγεννιάτικη αγορά

«Μας ανησύχησε αρκετά το τελευταίο συμβάν, προσέχουμε πού κινούμαστε, να είμαστε με κόσμο πάντοτε», «έχουν αυξήσει την ασφάλεια, ανέβηκα στον Πύργο κι υπήρχε παραπάνω ασφάλεια» δηλώνουν Έλληνες τουρίστες στη Μ. Δεναξά.   

Παρίσι: Η τρομοκρατία διώχνει τους τουρίστες

Παρίσι: Η τρομοκρατία διώχνει τους τουρίστες  

Υπό την απειλή της τρομοκρατίας τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη 

Οι εικόνες από το Παρίσι είναι χαρακτηριστικές της αγωνίας που επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που φόρεσαν τα καλά τους για να υποδεχτούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκατοντάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες βρίσκονται στους δρόμους. Με τον πόλεμο στη Γάζα να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει σημάνει συναγερμός για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα από εξτρεμιστικές ομάδες ή μοναχικούς λύκους.

Παρίσι: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης – Η στιγμή της σύλληψης

Η Γαλλία βρίσκεται υπο μόνιμη τρομοκρατική απειλή, καθώς μετρά δεκάδες ριζοσπαστικοποιημένους  μουσουλμάνους.

Eκατοντάδες αστυνομικοί στους δρόμους στο Παρίσι ενόψει Χριστουγέννων 

Πίσω από την εορταστική ατμόσφαιρα του Παρισιού που κάνει το γύρο του κόσμου, με εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη λεωφόρο Χόσμαν όπου βρίσκεται το διάσημο πολυκατάστημα Γκαλερί Λαφαγιέτ, υπάρχουν ο φόβος και η έντονη ανησυχία. Η περιοχή είναι πολυσύχναστη και θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας για τρομοκρατικό χτύπημα. 

Παρίσι: Υπό τον φόβο τρομοκρατικής απειλής τα Χριστούγεννα

Παρίσι: Υπό τον φόβο τρομοκρατικής απειλής τα Χριστούγεννα   

Στον απόηχο της  νέας τζιχαντιστικής επίθεσης στο Παρίσι δημιουργήθηκαν περίμετροι ασφαλείας και ελέγχου, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Αψίδα του Θριάμβου. Ενόψει των Χριστουγέννων αλλά κυρίως των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, σε αυτές τις περιοχές Παριζιάνοι και τουρίστες προσεχώς δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, παρά μόνο όσοι έχουν σχετική εξουσιοδότηση. 

  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top