Συναγερμός μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι - Τι αλλάζει στη Γαλλία

Σε επικοινωνία με την ΕΥΠ οι γαλλικές Αρχές

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι γαλλικές Αρχές, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα από φανατικό μουσουλμάνο στην καρδιά του Παρισιού. Παρά τη βιντεοεπιτήρηση με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τους δεκάδες αστυνομικούς που περιπολούν στους δρόμους, δεν μπόρεσε να αποτραπεί η νέα αιματηρή επίθεση.

Εν όψει των Χριστουγέννων αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι, οι γαλλικές Αρχές θα λάβουν νέα μέτρα ασφαλείας. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς o αριθμός των υπαλλήλων ασφαλείας θα αυξηθεί κατά 20%, δηλαδή από τους 1.800 που είναι σήμερα θα ανέλθουν σε 2.500.  

Αιματηρή επίθεση στο κέντρο του Παρισιού – Ένας νεκρός

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και οι περιπολίες στην καρδιά του Παρισιού αλλά και σε μέρη που λειτουργούν χριστουγεννιάτικες αγορές. Παράλληλα, η αστυνομία ετοιμάζει drones που θα καταγράφουν τα πάντα από ψηλά, κυρίως τις ώρες αιχμής.

Στα αεροδρόμια του Παρισιού έχει ήδη εγκατασταθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ από «κόσκινο» περνούν όλες οι πτήσεις από και προς τη Μέση Ανατολή. Πάνω από 100 γειτονιές στο Παρίσι και τα περίχωρα βρίσκονται στο επίκεντρο των ελέγχων.

Παρίσι: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης – Η στιγμή της σύλληψης

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και με την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών αφού φοβούνται ότι ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι ενδεχομένως να περάσουν από την Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το Σαββατοκύριακο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top