Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 10 Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς ομήρους

Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Στιγμιότυπα από απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς / Bίντεο από AP (28/11/'23)

Η Χαμάς απελευθέρωσε απόψε 14 ομήρους τους οποίους παρέδωσε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Τραγωδία στη Γάζα: Νεκρό βρέφος 10 μηνών - Ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας απελευθέρωσε 10 Ισραηλινούς ομήρους, συμπεριλαμβανομένων πέντε εφήβων.

Ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τέσσερις εξ αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γερμανική, ένας με ολλανδική και ένας με αμερικανική.

Εκτός του πλαισίου συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων, η Χαμάς άφησε επίσης ελεύθερους τέσσερις Ταϊλανδούς.

Γάζα: Αυξημένος ο κίνδυνος θανάτων από πείνα προειδοποιεί ο ΟΗΕ 

Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 10 Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς

Η Χαμάς απελευθέρωσε άλλους 10 Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς

Νωρίτερα σήμερα, η Χαμάς είχε απελευθερώσει δύο Ρωσοϊσραηλινές ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα». Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 73 ετών, είχαν απαχθεί από το κιμπούτζ Νιρ Οζ κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ακόμα 30 Παλαιστίνιοι, 16 ανήλικοι και 14 γυναίκες, αποφυλακίστηκαν την Τετάρτη στο πλαίσιο της συμφωνίας της Χαμάς με το Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Στο Ισραήλ έφτασαν 12 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού Παλαιστίνιων κρατουμένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top