Επιμένει ο Σούνακ για τον Μητσοτάκη: «Αθετήθηκαν διαβεβαιώσεις»

Τι απαντά για την ακύρωση της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Βρετανικά μέσα και πολιτικοί κατά του Σούνακ μετά το «επεισόδιο» με Μητσοτάκη / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη δική του απάντηση για το «επεισόδιο» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησής τους έδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ.

Κ. Μητσοτάκης: «Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ»

Απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε ερώτηση του ηγέτη του κόμματος των Εργατικών (αντιπολίτευση) για τον λόγο που δε συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Σούνακ υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά «δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της», επιμένοντας στην αρχική τοποθέτηση, την οποία η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

«Αδειάζει» τον Σούνακ το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Ασφαλώς η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά θέματα ουσίας με φίλες χώρες, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά να τραβήξει (ο κ. Μητσοτάκης) την προσοχή και να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, τότε κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση», δήλωσε ο κ. Σούνακ και πρόσθεσε:

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις κρατούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, εξαπολύοντας βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επίθεση» των Βρετανών στον Σούνακ

Πυρ ομάδων κατά του Ρισι Σούνακ ακόμα και από τα ίδια τα βρετανικά μέσα για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Στην ιστοσελίδα του, το βρετανικό Sky News αναφέρει ότι ακόμα και οι υποστηρικτές του Ρίσι Σούνακ φοβούνται ότι ήταν λάθος η απόφαση που πήρε να μπει σε διαμάχη με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον κατακεραύνωσαν ακόμα και οι ανώτεροι διπλωμάτες, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «γελοία» και «ειρωνική».

Την ίδια ώρα, ο βρετανικός Guardian έχει τίτλο: «Πώς η οργή του Ρίσι Σούνακ για τα μάρμαρα του Παρθενώνα μετατράπηκε σε ελληνική τραγωδία», σημειώνοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η άρνηση του Σούνακ να σκεφτεί την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα έρχεται σε αντίθεση με την άποψη της πλειοψηφίας του βρετανικού κοινού.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, κατακεραύνωσε τον Σούνακ, λέγοντας ότι η στάση του δεν είναι «σπουδαία διαφήμιση για τη διπλωματία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top