Χαμάς: Αγωνία για τη μικρή Αμπιγκέϊλ - Άγνωστο το πότε θα απελευθερωθεί

Σκότωσαν τους γονείς της μπροστά στα μάτια της και την απήγαγαν

Ελεύθεροι οι πρώτοι όμηροι σε Ισραήλ και Γάζα

Συγκινεί η ιστορία της μικρής Αμπιγκέιλ Μορ Ίνταν που απήχθη πριν από επτά εβδομάδες από άνδρες της Χαμάς και μεταφέρθηκε στη Γάζα. Η Χαμάς σκότωσε τους γονείς της και απήγαγαν το τρίχρονο κορίτσι, το οποίο και κρατούν όμηρο ως σήμερα. 

Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς και το Ισραήλ - Δείτε live

Η μικρούλα με καταγωγή από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, έχει σήμερα, Παρασκευή, γενέθλια, με τους συγγενείς της στην Αμερική να ελπίζουν σε ένα θαύμα, να απελευθερωθεί μαζί με την πρώτη ομάδα ομήρων, κάτι που δε συνέβη. Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια της συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τίθεται σε ισχύ τετραήμερη εκεχειρία και ανταλλαγή ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Η Αμπιγκέιλ έχει δύο αδέρφια, τον 10χρονο αδερφό της ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δε μπορεί να μιλήσει και την 6χρονη αδερφή της. Σώθηκαν κρυμμένα σε μια ντουλάπα επί 14 ώρες μέχρι που βρέθηκαν. Η 3χρονη φέρεται να βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα της όταν αυτός πυροβολήθηκε από τη Χαμάς. Οι στρατιώτες σκότωσαν και τη μητέρα της. Η μικρούλα μπουσούλησε και έφτασε σε κοντινό σπίτι από όπου και απήχθη.

«Από ένα πράγμα κρατιόμαστε: Την ελπίδα να επιστρέψει στο σπίτι η Αμπιγκέιλ, να επιστρέψει αυτή την Παρασκευή», είπε στο CNN η θεία της, Λιζ Χιρς Ναφτάλι. Την Παρασκευή είναι τα 4α γενέθλιά της. Πρέπει πρώτα να δούμε την Αμπιγκέιλ να απελευθερώνεται και μετά να αρχίσουμε να το πιστεύουμε» πρόσθεσε.

«Περάσαμε αυτές τις επτά εβδομάδες μέσα στην αγωνία, προσευχόμενοι και ελπίζοντας» είπε η θεία της μικρής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top