Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Οι πρώτες εικόνες μετά την ανταλλαγή ομήρων

Οι πρώτες εικόνες μετά την ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης η ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σημαίνοντας τετραήμερη κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. 

Οριστική συμφωνία: Ανακωχή στη Γάζα και σταδιακή απελευθέρωση ομήρων! 

Σήμερα, με βάση τη συμφωνία, αφέθησαν ελεύθεροι οι πρώτοι 13 όμηροι της Χαμάς, γυναίκες και παιδιά. Τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερώνονται από τις ισραηλινές φυλακές για κάθε έναν όμηρο, ανάμεσά τους ανήλικοι και γυναίκες.

 

 

 

 

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 13 όμηροι που ελευθέρωσε η Χαμάς

Συνολικά 13 ομήρους απελευθέρωσε την Παρασκευή η Χαμάς: εννέα γυναίκες και τέσσερα παιδιά.

Ανάμεσά τους μια μητέρα με τις κόρες της, την 5χρονη  Εμίλι και τη δίχρονη Αβίβ, αλλά και μια γυναίκα 85 ετών. Τρία μέλη μιας οικογένειας και ένα 9χρονο αγόρι με τη μητέρα και τη γιαγιά του. Ο παππούς έμεινε στα χέρια της Χαμάς. Ακόμα, αφέθησαν ελεύθεροιη Χάνα Καζίρ - η γυναίκα που έγινε γνωστή μέσα από το προπαγανδιστικό βίντεο της Χαμάς, όπου εμφανίζεται να επιτίθεται στον Νετανιάχου.

Ποιοι είναι οι όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς

Ακολουθεί η λίστα με τα ονόματα των ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμας:  

  1. Hanna Katzir 77 ετών
  2. Margalit Mozes 77 ετών
  3. Yafa Ader 85 ετών
  4. Hannah Perry 79 ετών
  5. Adina Moshe 72 ετών
  6. Danielle Aloni 44 ετών
  7. Emilia Aloni 9 ετών
  8. Ruthi Mondar 78 ετών
  9. Keren Mondar 54 ετών
  10. Ohad Mondar 9 ετών,
  11. Aviv Asher 2 ετών,
  12. Raz Asher 5 ετών
  13. Doron Katz-Asher 34 ετών

Πώς θα γίνει η ανταλλαγή ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Σύμφωνα με τον IDF, ένας κατάλογος με τα ονόματα όσων αναμένεται να απελευθερωθούν  θα δίνεται στο Ισραήλ κάθε μέρα, γύρω στις 16:00 το απόγευμα. Μετά, ο στρατός θα στέλνει αξιωματικούς για να ειδοποιούν μέλη οικογενειών ομήρων αν τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι όμηροι θα παραλαμβάνονται στην περιοχή των συνόρων και από εκεί θα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ. Μόλις αφεθούν ελεύθεροι, θα τους υποδεχθούν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και θα υποβληθούν στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα τους δοθούν επίσης τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Από το Χατζερίμ, οι απελευθερωμένοι όμηροι θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπου θα επανενωθούν με μέλη της οικογένειάς τους. Οι ηλικιωμένες γυναίκες θα μεταφερθούν σε διαφορετικό νοσοκομείο από τα μικρά παιδιά.

Όλοι οι απελευθερωμένοι όμηροι αναμένεται να παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 24 γυναικών και 15 εφήβων αγοριών, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αντάλλαγμα τους 13 ομήρους που θα αφεθούν ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top