«Αγκάθι» στα ελληνοτουρκικά ενδεχόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη 

Και η Θεσσαλονίκη στα «σύνορα της καρδιάς» του Τούρκου Προέδρου!  

Δύο εβδομάδες πριν έρθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, οι Τούρκοι αξιωματούχοι επιστρέφουν σε μια προκλητική ρητορική που γεννά σκέψεις για το εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα δώσει κι εδώ ένα σόου αντίστοιχο μ’ αυτό που έδωσε στο Βερολίνο, μπροστά στον Καγκελάριο Σολτς. Ο προβληματισμός εστιάζεται στο θέμα της Θράκης

Ερντογάν στον Σολτς: Εμείς δεν χρωστάμε ιστορικά στο Ισραήλ 

Ο λόγος, όπως εξήγησε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, είναι πρώτα απ΄ όλα διότι υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν να πηγαίνει στη Θράκη ιδιωτικώς, μια ημέρα μετά την Αθήνα. Στις 8/12, δηλαδή. Παρασκευή, ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους. 

«Αυτό ακούγεται στη Θράκη, αλλά ο Ερντογάν δεν το έχει ανακοινώσει» ανέφερε η Κ. Τσαμούρη, η οποία  υπενθύμισε ότι είχε πάει και το 2017, μετά από την επεισοδιακή επίσκεψη στην Αθήνα.  

Αποκάλυψη Star: Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας με καλώδιο!   

Πάντως, αν πάει στην περιοχή θα μεταβεί και Έλληνας υπουργός ή βουλευτής. 

Αρνητικός προάγγελος είναι οι δηλώσεις Ερντογάν - Φιντάν. Ο Ερντογάν έβαλε στα σύνορα της καρδιάς του τη... Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΥΠΕΞ Φιντάν βάφτισε «τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα και μίλησε για... «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα!  

Νέα τουρκική πρόκληση: Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη

«Όλα αυτά βεβαίως τα είπαν εντός Τουρκίας. Για το εσωτερικό τους ακροατήριο. Μένει να δούμε να θα προκαλέσουν κι εδώ. Στην Αθήνα, εκτιμούν ότι τελικά δεν θα το κάνουν» κατέληξε η διπλωματική συντάκτρια του Star.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top