Πόλεμος στο Ισραήλ: «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας»

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι μετακινήθηκαν προς τα νότια μέσα σε 3 μέρες

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χανγκάρι, υποστήριξε κατά την ενημέρωση για τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα, ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς έχασαν τον έλεγχο της βόρειας Γάζας.

«Η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο της λωρίδας, οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας έφυγαν αντίθετα με τις οδηγίες της. Για να το αποτρέψει αυτό η Χαμάς, λέει ψέματα για όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία» σημείωσε ο Χανγκάρι.

Γάζα: 39 μωρά κινδυνεύουν να πεθάνουν σε νοσοκομείο

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε την Κυριακή πως 39 μωρά κινδυνεύουν να πεθάνουν στο νοσοκομείο αλ Σίφα της Γάζας μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και εν μέσω έλλειψης οξυγόνου και φαρμάκων.

Γάζα: Βομβαρδίστηκε το νοσοκομείο αλ Σίφα - Νεκροί και τραυματίες

Το υπουργείο έστειλε ανακοίνωση όπου διορθώνει δηλώσεις της υπουργού Υγείας Μάι αλ Κάιλα σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και στην οποία είπε πως «39 βρέφη πέθαναν στο παιδιατρικό τμήμα επειδή δεν ήταν δυνατό να τους χορηγηθούν οξυγόνο ή φάρμακα και το ηλεκτρικό κόπηκε». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο προστίθεται πως ένα μωρό πέθανε.

Γάζα: 200.000 Παλαιστίνιοι μετακινήθηκαν προς τα νότια

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «περίπου 200.000 άνθρωποι» εγκατέλειψαν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες με τη Χαμάς, και μετακινήθηκαν προς τα νότια τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Εξάλλου, το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα επαναλειτουργήσει αύριο, ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η διάβαση παρέμεινε κλειστή την Παρασκευή, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη μετακίνηση τραυματιών από το εσωτερικό της Γάζας προς τη Ράφα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top