Νέο βίντεο: Εικόνες φρίκης από το φεστιβάλ με τους 260 νεκρούς στο Ισραήλ

Όσα κατέγραψε η κάμερα αξιωματικού των δυνάμεων ασφαλείας

Οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από την ωμή σφαγή αθώων πολιτών που βρίσκονταν στο φεστιβάλ Supernova από τη Χαμάς. Σήμερα, ένα νέο βίντεο έρχεται στο «φως» και αποτυπώνει τη φρίκη που έζησαν όσοι ήταν εκεί, εκείνο το μοιραίο πρωινό της 7ης Οκτωβρίου.

Ισραήλ: Το χρονικό της φρίκης στο φεστιβάλ Supernova

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αξιωματικό των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ που έφτασε στο σημείο λίγο μετά το μακελειό, με τους 260 νεκρούς.

Αρχικά, φαίνεται ο αξιωματικός, με παρατεταγμένο το όπλο, να ελέγχει τον χώρο. Αρχικά, ψάχνει μέσα σε ένα βαν για να βρει επιζώντες, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής. Στη συνέχεια, τρέχει σοκαρισμένος στον χώρο του φεστιβάλ, που λίγο πριν είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση.

Φεστιβάλ Supernova

Οι πρώτες εικόνες μετά το μακελειό στο φεστιβάλ Supernova / AP Photo (Ohad Zwigenberg)

Στα πλάνα, φαίνεται να κινείται στον χώρο όπου βρισκόταν το μπαρ του φεστιβάλ. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με σκληρές εικόνες: παντού υπάρχουν νεκροί νέοι άνθρωποι, στιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, μέσα σε μια λίμνη αίματος. 

 

 

Το χρονικό της σφαγής στο φεστιβάλ Supernova

Στις 7 Οκτωβρίου 2023, μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και επιτέθηκαν εναντίον συμμετεχόντων στο φεστιβάλ μουσικής Supernova Sukkot Gathering, σκοτώνοντας 260 πολίτες. 

Το υπαίθριο φεστιβάλ trance ψυχεδελικής μουσικής έλαβε χώρα κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ, 5 χλμ βορειότερα του τείχους της Γάζας και υπολογίζεται ότι το παρακολοθούσαν γύρω στα 4.000 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους κάτω των 30 ετών.

Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου και αφού εθεάθησαν ρουκέτες στον ουρανό του Ισραήλ, σήμανε συναγερμός, προειδοποιώντας για έναν επερχόμενο βομβαρδιασμό.

Ισραήλ: Μακελειό σε μουσικό φεστιβάλ

Συνολικά 260 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στο φεστιβάλ Supernova, μετά την εισβολή της Χαμάς / AP Photo (Ohad Zwigenberg)

Ταυτόχρονα, και ενώ οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ τρέπονταν σε φυγή, Παλαιστίνιοι ένοπλοι μαχητές εισέβαλλαν και περικύκλωσαν τους χώρους του φεστιβάλ, αρχίζοντας να πυροβολούν αδιακρίτως προς τα άτομα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι μαχητές της Χαμάς έφτασαν στην περιοχή με μοτοσυκλέτες και φορτηγά, ενώ κάποιοι προσγειώθηκαν στο χώρο με αλεξίπτωτα πλαγιάς. 

Οι παρευρισκόμενοι που αναζητούσαν καταφύγιο σε κοντινές τοποθεσίες, όπως καταφύγια, θάμνους και περιβόλια, σκοτώθηκαν, ενώ κρύβονταν. Όσοι κατάφεραν να φτάσουν στομ δημόσιο δρόμο και να επιβιβαστούν στα οχήματά τους, ακινητοποιήθηκαν από το μποτιλιάρισμα γινόμενοι και αυτοί στόχος των Παλαιστινίων.

Φεστιβάλ Supernova στο Ισραήλ

AP Photo (Ohad Zwigenberg)

Μακελειό σε μουσικό φεστιβάλ μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ

AP Photo (Ariel Schalit)

Με το τέλος της επίθεσης απήχθησαν περίπου 100 άτομα που κρατούνται ακόμα σε άγνωστες περιοχές στη Γάζα. Οι λεπτομέρειες για την κατάσταση των ομήρων δεν έχουν γίνει δημοσίως γνωστές. 

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Κράτους του Ισραήλ, η χειρότερη ισραηλινή σφαγή αμάχων πολιτών που έγινε ποτέ και η πιο θανατηφόρα επίθεση σε μουσική συναυλία στην ιστορία.

Ήταν μέρος αυτού που η Χαμάς ονόμασε «Επιχείρηση Πλημμύρα του Άλ-Άκσα», η οποία περιελάμβανε σφαγές εκατοντάδων άλλων Ισραηλινών και άλλων εθνικοτήτων σε κοντινές κοινότητες όπως στις Νετίβ Χαασάρα, Μπέερι, Κφαρ Αζά, Νιρ Οζ, την ίδια ημέρα και ξεκίνησε τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top