Ποια είναι η πριγκίπισσα Λεονόρ: Η οικογένεια, οι σπουδές & η προσωπική ζωή

«Λεονορμανία» στην Ισπανία για τη μελλοντική βασίλισσα

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας (Ελεονώρα των Αστουριών) έγινε 18 ετών και εισήλθε πλέον επίσημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως διάδοχος του θρόνου, προκαλώντας ερωτήματα για τον ρόλο που θα επωμιστεί ως ενήλικο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ισπανία: Η όμορφη πριγκίπισσα Λεονόρ ορκίστηκε διάδοχος του θρόνου

Τα γενέθλιά της έγιναν με μια επίσημη τελετή στο ισπανικό κοινοβούλιο. Ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα προτού λάβει τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας. 

 

 

Η πριγκίπισσα Λεονόρ ορκίστηκε χθες πίστη στο σύνταγμα της Ισπανίας ανήμερα των 18ων γενεθλίων της - ΑP

Η πριγκίπισσα Λεονόρ ορκίστηκε χθες πίστη στο σύνταγμα της Ισπανίας ανήμερα των 18ων γενεθλίων της - ΑP

πριγκίπισσα Λεονόρ

AP Photo (Manu Fernandez

«Λεονορμανία» στην Ισπανία - Η πριγκίπισσα στη «μάχη» για να σώσει την εικόνα της βασιλικής οικογένειας; 

Αυτή η στιγμή, η πρίγκιπισσα Λεονόρ είναι, σύμφωνα με έρευνες, το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας, ξεπερνώντας ακόμα και τον πατέρα της, τον βασιλιά Φελίπε.

Πριγκίπισσα Λεονόρο και ο πατέρας της βασιλιάς Φελίπε

Η πριγκίπισσα Λεονόρο και ο πατέρας της βασιλιάς Φελίπε / AP Photo (Manu Fernandez)

Ήδη γίνεται λόγος στη χώρα για μια «Λεονορμανία» που έχει καταλάβει τη νεολαία στην Ισπανία, η οποία ενδιαφέρεται για τη δημόσια εικόνα της πριγκίπισσας και μελλοντικής βασίλισσας της Ισπανίας.

Η ομορφιά και η απλότητά της φαίνεται ότι έχει κερδίσει μεγάλη μερίδα των Ισπανών, ενώ η εικόνα της που έχει προστατευτεί πριν την ενηλικίωσή της, φαίνεται ότι έκανε καλό και στην εικόνα της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, που στο παρελθόν έχει «αμαυρωθεί» από σκάνδαλα.

Επικοινωνιολόγοι αναφέρουν ότι δεν είναι τυχαίο που η νεαρή πριγκίπισσα δεν έχει θεαθεί σε royal πάρτι, όπως συνομήλικοί της άλλων βασιλικών οικογενειών ή που δεν έχει προβεί ακόμα σε δημόσιες δηλώσεις. 

Ακόμα και οι στιλιστικές της επιλογές συμπληρώνουν την απλότητά της, αφού ποτέ δεν έχει φωτογραφηθεί με τιάρες, ακριβά φορέματα και κοσμήματα.

 

 

 

πριγκίπισσα Λεονόρ

AP File Photo (Alvaro Barrientos)

Ποια είναι οι πριγκίπισσα Λεονόρ - Η οικογένεια, οι σπουδές και οι φήμες για τη σχέση της

Η γέννηση και η οικογένειά της

  • Η Πριγκίπισσα Λεονόρ των Αστουριών (ισπανικά: Leonor, Princesa de Asturias) γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2005. Η γέννησή της ανακοινώθηκε από τη βασιλική οικογένεια στον Τύπο μέσω μηνύματος SMS.
  • Είναι η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄ και της Βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας και βστην πρώτη θέση της γραμμής διαδοχής του ισπανικού θρόνου. 
  • Έχει μία μικρότερη αδερφή, την Ινφάντα Σοφία η οποία γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 2007.

 

 

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Πριγκίπισσα Λεονόρ, βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, βασίλισσα Λετίθια και πριγκίπισσα Ινφάντα Σοφία / ΑP Photo (Manu Fernandez)
  • Βαφτίστηκε στο Παλάτι Θαρθουέλα από τον Αρχιεπίσκοπο της Μαδρίτης, στις 14 Ιανουαρίου 2006. Όπως και ο πατέρας της το 1968, η Ελεονώρα βαφτίστηκε με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, σύμφωνα με το βασιλικό έθιμο.
  • Της δόθηκε το πρόσθετο όνομα de Todos los Santos (των Αγίων Πάντων), που είναι παράδοση των Βουρβόνων. 
  • Νονοί της ήταν οι παππούδες της, ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η Βασίλισσα Σοφία.
  • Ο πλήρης τίτλος της είναι: Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα Δόνια Ελεονώρα των Αγίων Πάντων των Βουρβόνων και Ορτίθ, Πριγκίπισσα των Αστουριών, Πριγκίπισσα της Χερόνας, Πριγκίπισσα της Βιάνας, Δούκισσα του Μοντμπλάνκ, Κοντέσα της Σερβέρας και Λαίδη του Μπαλαγέρ.

Βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Λετίθια με τις δύο κόρες τους σε μικρή ηλικία

Βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Λετίθια με τις δύο κόρες τους σε μικρή ηλικία / AP File Photo (Andrea Comas)

Οι σπουδές της πριγκίπισας Λεονόρ

  • Στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 ξεκίνησε το Royal Guard Royal Nursery.

  • Η πρώτη της μέρας στο Δημοτικό σχολείο ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2008. Φοίτησε στο Santa María de los Rosales School.

  • Ξεκίνησε να παίζει τσέλο σε ηλικία 6 ετών και είναι αριστερόχειρας.
  • Τον Μάιο, η Λεονόρ αποφοίτησε από το UWC Atlantic, σχολείο όπου ήταν οικότροφη στο Βέιλ οφ Γκλαμόργκαν της Ουαλίας και όπου έκανε IB.
  • Καθώς παραλάμβανε το δίπλωμά της, οι συμμαθητές της την επευφημούσαν ενώ ο επιβλέπων καθηγητής της τόνισε "το ακλόνητο πάθος της για μάθηση, για την κατανόηση των ανθρώπων και για την εξερεύνηση διαφορετικών προοπτικών», καθώς και την αίσθηση χιούμορ της.
  • Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης στη συνέχεια παρακολούθησαν στενά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσής της σε στρατιωτική ακαδημία της Θαραγόθα, όπου έχει ξεκινήσει τριετείς σπουδές για να γίνει αξιωματικός. Η Λεονόρ, όπως και οι συμφοιτητές της, συμμετείχε σε ασκήσεις ντυμένη με στρατιωτική στολή και μπερέ και έλαβε ξίφος.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ με στρατιωτική στολή

Πριγκίπισσα Λεονόρ και βασιλιάς Φελίπε

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Λεονόρ κατά τη διάρκεια της εθνικής γιορτής των Ισπανών / AP File Photo (Manu Fernandez)
  • Τα βασιλικά της καθήκοντα ανέλαβε για πρώτη φορά προεδρεύοντας της απονομής των δικών της βραβείων «Πριγκίπισσα των Αστουριών» στις 20 Οκτωβρίου.
  • Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, καταλανικά, μια γλώσσα που ομιλείται στη βορειοανατολική Ισπανία, και λίγα αραβικά.

Οι φήμες για σχέση με γνωστό ποδοσφαιριστή 

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, κυκλοφόρησαν φήμες ότι είχε σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα, γνωστό ως Γκάβι.

Τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ψευδείς ειδήσεις, αλλά έτσι φάνηκε ότι μια μερίδα του λαού ενδιαφέρεται να βλέπει την πριγκίπισσα ως μέλος της ποπ κουλτούρας.

Ωστόσο, πρόσφατα εθεάθη να κοιτάζετε έντονα με ένα συμφοιτητή της από τη στρατιωτική ακαδημία και η φωτογραφία τους έγινε viral, με όλους να αναρωτιούνται εάν υπάρχει ειδύλλιο μεταξύ τους.

Πριγκίπισσα Λεονόρ - προσωπική ζωή

Το στιγμιότυπο που έγινε viral / Φωτογραφία X
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top