Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινά άρματα μάχης στα περίχωρα της Γάζας

«Θα διαλύσουμε τη Χαμάς» λέει ο ισραηλινός στρατός

Ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο επιδιώκει η Ελλάδα - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Κλιμακώνεται το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας, με τον ισραηλινό στρατό να διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, προειδοποιώντας ότι θα διαλύσει τη Χαμάς. Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, επικαλούμενο μάρτυρες. Παράλληλα, αναφέρει πως κεντρικός δρόμος είναι αποκομμένος.

 

 

Λωρίδα της Γάζας: Ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο επιδιώκει η Ελλάδα

Το Ισραήλ τονίζει ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και μήνες, ενώ κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αμάχων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Γάζα. 

 

 

Η ανθρωπιστική κρίση προβληματίζει την παγκόσμια κοινότητα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ελπίδα εκεχειρίας προς το παρόν. Ο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να του έθεσε το ζήτημα της ανθρωπιστική κρίσης. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές συμφώνησε στην ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την είσοδο σε καθημερινή βάση έως και 100 φορτηγών. 

Ανησυχία ΠΟΥ για εντολή του Ισραήλ να εκκενωθεί νοσοκομείο στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά πως η Χαμάς έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο από υπόγειες σήραγγες και με τους βομβαρδισμούς στοχεύει στην καταστροφή του. 

 

 

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, με το IDF να καλεί του αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ απαντά  με αεροπορικές επιθέσεις σε χτυπήματα της Χεζμπολάχ, εναντίον στόχων της οργάνωσης στον Λίβανο. 

Iσραήλ: Στη δεύτερη φάση ο πόλεμος - Πάνω από 8.000 οι νεκροί στη Γάζα

H ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα - AP

H ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα - AP

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας, Ντανιέλ Χαγκάρι, δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή. 

 

 

«Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδιζε μαζικά από αέρος προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των χερσαίων δυνάμεών του και να εξαλείψει τις υποδομές των τρομοκρατών» πρόσθεσε ενώ έχουν πληγεί από εναέριες ισραηλινές επιδρομές 450 στόχοι της Χαμάς.

Κόλαση πυρός στη Γάζα - Ισραήλ: «Πλήξαμε 150 υπόγειες υποδομές της Χαμάς»

«Η χερσαία εκστρατεία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη» τόνισε ακόμη ο εκπρόσωπος του ΙDF και κατηγόρησε τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου ενώ δήλωσε ότι οι «Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούνται με κυνικό τρόπο».

«Εστιάζουμε στη διάλυση της Χαμάς» συνέχισε ο Χαγκάρι.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επείγουσα έκκληση του ισραηλινού στρατού 

Ο ισραηλινός στρατός διεμήνυσε ότι η έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη Γάζα κατευθυνόμενοι προς τα νότια είναι πλέον «επείγουσα».

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν επειγόντως στα νότια - AP 

Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν επειγόντως στα νότια - AP 

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καλούμε τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και της Πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά στα νότια. Η μετακίνηση προς τα νότια γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια», ανέφερε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Κάτοικος Γάζας: «Η Χαμάς μας πυροβολεί για να μη φύγουμε»

«Σήμερα τονίζουμε ότι πρόκειται για επείγουσα έκκληση», πρόσθεσε, στη δήλωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Χαγκάρι ανέφερε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι πιάστηκαν όμηροι από τη Χαμάς στην επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος ανήλθε στους 239.

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο πόλεμος με τη Χαμάς μπορεί να διαρκέσει μήνες»

Την πεποίθηση ότι ο πόλεμος θα έχει διάρκεια εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο ισραηλινός στρατός.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια ανταποκριτή του Al Jazeera

«Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες, η οικονομία πρέπει να αντέξει» δήλωσε διοικητής μονάδας του IDF, στρατηγός Ράφι Μίλο.

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Ερζί Χαλέβι μίλησε σε στρατιώτες στο νότιο Ισραήλ λέγοντας ότι ο πόλεμος θα είναι «μια μακρά διαδικασία και είμαστε τώρα στο στάδιο κατά το οποίο χτυπάμε τον εχθρό σκληρά, μέσα και στην είσοδο της Λωρίδας της Γάζας».

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την εξουδετέρωση της Χαμάς - AP

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την εξουδετέρωση της Χαμάς - AP

Το Ισραήλ άφησε να διαφανεί η πρόθεσή του να περικυκλώσει τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες αρμάτων μάχης στη δυτική ακτή του παλαιστινιακού θύλακα, 48 ώρες αφότου ξεκίνησε η διευρυμένη χερσαία επιχείρησή του εκεί.

Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο στη Γάζα - Ήταν καταφύγιο αμάχων

Η «δεύτερη φάση» του πολέμου κατά της Χαμάς, όπως την αποκαλεί το Ισραήλ, αρχικά κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι ισραηλινές δυνάμεις μετακινούνταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι τηλεπικοινωνίες στη Γάζα διακόπηκαν. Η τηλεφωνική σύνδεση και το διαδίκτυο αποκαθίστανται σταδιακά, σύμφωνα με κατοίκους του θύλακα.

Η επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Γάζας μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες - AP

Η επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Γάζας μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες - AP

Εκτός από τις φωτογραφίες των αρμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός, άλλες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να υψώνουν τη σημαία του Ισραήλ στο έδαφος της Γάζας. Σε άλλες εικόνες, μπουλντόζες φαίνονται να ανοίγουν δρόμους στη Λωρίδα της Γάζας και σε άλλες εικονίζονται άρματα Merkava, συνοδευόμενα από πεζικάριους.

 

 

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις φωτογραφίες αυτές.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Η Χαμάς ανέφερε ότι εκτόξευσε οβίδες όλμων εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων στη βόρεια Γάζα και έπληξε άρματα με πυραύλους, υποβαθμίζοντας τις αναφορές περί προέλασης του εχθρού της.

«Δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις» -Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Star

Σύμφωνα με το Ισραήλ έχουν εξουδετερωθεί αρκετοί στρατιώτες της Χαμάς - AP

Σύμφωνα με το Ισραήλ έχουν εξουδετερωθεί αρκετοί στρατιώτες της Χαμάς - AP

«Το Ισραήλ μας απέκοψε από τον κόσμο για να μας εξαφανίσει, αλλά ακούμε τους ήχους των εκρήξεων και είμαστε υπερήφανοι που οι μαχητές της αντίστασης τους σταμάτησαν σε απόσταση κάποιων μέτρων» είπε ο Σαμπάν Άχμεντ, δημόσιος υπάλληλος που παρέμεινε στην Πόλη της Γάζας παρά τις προειδοποιήσεις των ισραηλινών δυνάμεων προς τους κατοίκους να φύγουν στα νότια.

Ντοκουμέντο Star: Η Χαμάς έστειλε νέο βίντεο με τη Νόα

Τις τελευταίες 24 ώρες μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) έπληξαν περισσότερους από 450 στόχους της Χαμάς, όπως κέντρα διοίκησης, παρατηρητήρια και θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονταν αντιαρματικές ρουκέτες, ανέφερε σήμερα ο στρατός. Πολλοί ένοπλοι βγήκαν από μια σήραγγα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες, πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top