Λωρίδα της Γάζας: Ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο επιδιώκει η Ελλάδα

Διαμαρτυρίες Ισραηλινών κατά Νετανιάχου για τους ομήρους

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, η οποία είναι πλέον περισσότερο ορατή από κάθε άλλη φορά.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι η χώρα μας διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά αγαθών πρώτης ανάγκης στη Γάζα. Ήδη η ελληνική κυβέρνηση συζητάει με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, καθώς και με ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς οργανισμούς. Πρόκειται για ένα σύνθετο εγχείρημα και μένει να δούμε αν και πως θα υλοποιηθεί.   

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα

Το Ισραήλ συνεχίζει να εντείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις και προειδοποιεί τον άμαχο πληθυσμό να κατευθυνθεί προς τα νότια. Οι αντιδράσεις ωστόσο είναι έντονες από το Ιράν ενώ, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αντιμετωπίζει σοαβρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.

Ανησυχία ΠΟΥ για εντολή του Ισραήλ να εκκενωθεί νοσοκομείο στη Γάζα

Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, του οποίου οι στόχοι είναι σαφείς: η καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων. Την ίδια στιγμή, ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ισραήλ να ξεχωρίζει τους τρομοκράτες από τους αμάχους.

Χαμάς: Ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες κατά του Ισραήλ, ακόμη και στο Τελ Αβίβ. Οι σειρήνες ηχούν και ο κόσμος τρέχει να καλυφθεί ακόμη κι αν βρίσκεται για μπάνιο στην παραλία.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ιράν προχώρησε σε μια απειλητική ανάρτηση κατά του Ισραήλ ενισχύοντας τους φόβους για ανάμιξή του στη σύγκρουση.

«Τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, οι οποίες μπορεί να αναγκάσουν όλους να αναλάβουν δράση. Η Ουάσιγκτον μας ζητά να μην κάνουμε τίποτα, αλλά συνεχίζουν να παρέχουν ευρεία υποστήριξη στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ έστειλαν μηνύματα στον Άξονα της Αντίστασης αλλά έλαβαν ξεκάθαρη απάντηση στο πεδίο της μάχης» έγραψε.

Ισραήλ: Διαμαρτυρίες σε βάρος Νετανιάχου για τους ομήρους

Οι χειρισμοί Νετανιάχου προκαλούν αντιδράσεις και μέσα στο Ισραήλ. Συγγενείς θυμάτων της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου διαδηλώνουν εναντίον του.

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ μπήκε στην επόμενη φάση του πολέμου στη Γάζα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέφθηκε συγγενέις ομήρων της Χαμάς και τους έσφιξε τα χέρια ενώ εκείνοι φώναζαν να τους φέρει πίσω. Αναγκάστηκε μάλιστα να πάρει πίσω πίσω αναρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» με την οποία υποστήριζε πως οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ δεν τον είχαν ενημερώσει για τις πολεμικές προθέσεις της Χαμάς πριν τις 7 Οκτωβρίου.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top