Γάζα: Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα - Άρχισε η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Πέρασαν 20 φορτηγά - Τι μεταφέρουν

«Άνοιξε» ο δρόμος για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς πριν από λίγο εισήλθαν τα πρώτα φορτηγά στο πέρασμα της Ράφα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο AFP.

Ισραήλ: Βομβαρδίζει ανελέητα τις θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

«Το κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόκειται να εισέλθει σήμερα (στη Λωρίδα της Γάζας) περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και περιορισμένο αριθμό αποθεμάτων τροφίμων (τρόφιμα σε κονσέρβες)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Χαμάς.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος αρμόδιος για τα σύνορα δήλωσε ότι τα φορτηγά έχουν ήδη φτάσει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα. Μετά τη διέλευση των φορτηγών, το πέρασμα έκλεισε ξανά, όπως μεταδίδει το CNN. 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε από τη Ράφα όπου μετέβη - το μοναδικό πέρασμα προς τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ-- «την άμεση διέλευση» ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον θύλακα.

Τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα / AP Images

Το Ισραήλ αρνείται κατηγορηματικά να ανοίξει τα περάσματα που διαθέτει η χώρα προς τη Γάζα, αλλά οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν τις ισραηλινές αρχές να δώσουν την άδειά τους για την αποστολή βοήθειας μέσω της Αιγύπτου.

Τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα / AP Images

Το Ισραήλ έχει τονίσει ότι θα φροντίσει η βοήθεια αυτή να μην φτάσει στη Χαμάς, αλλά μόνο στους «αμάχους» και μάλιστα «στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», καθώς έχει ζητήσει την εκκένωση του βόρειου τμήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top