Διάγγελμα Νετανιάχου: «Η επίθεση στη Χαμάς είναι μόνο η αρχή»

«Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες» λέει ο ΟΗΕ

To Star στο σημείο της προετοιμασίας του «Αρμαγεδδώνα» για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αντίποινα της τελευταίας εβδομάδας για την επίθεση της Χαμάς δεν ήταν παρά «μόνο η αρχή», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι θα ακολουθήσει ή για πόσο καιρό.

Έτοιμο το Ισραήλ για την επέμβαση – Νεκρός δημοσιογράφος του Reuters 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προχώρησε σε νέο διάγγελμα το βράδυ, στο οποίο ανέφερε ότι η επίθεση στη Χαμάς «είναι μόνο η αρχή». «Πλήττουμε τους εχθρούς μας με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση αφού είχε ξεκινήσει η αργία του εβραϊκού Σαββάτου. «Τονίζω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή», επέμεινε.

«Πολεμάμε για την πατρίδα μας σαν λιοντάρια» ανέφερε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι το πνεύμα των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων και των πολιτών «εμπνέει ολόκληρο τον κόσμο».

Ισραήλ: «Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες»

«Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες» δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ πριν από τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στο Ισραήλ και στη Γάζα, απαιτώντας την προστασία των αμάχων που δεν πρέπει επιπλέον να «χρησιμοποιούνται ως ασπίδα».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος του Reuters που σκοτώθηκε

Ο Αντόνιο Γκουτέρες περιέγραψε ένα «σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης» στη Λωρίδα της Γάζας, «ασφυκτικά γεμάτα νεκροτομεία» και μεγάλη έλλειψη νερού στον παλαιστινιακό θύλακα που είναι σε κατάσταση πολιορκίας.

Όπως δήλωσε, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ηγέτες της περιοχής για να εστιάσουν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να περιοριστούν τα δεινά. «Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα, ώστε να μπορέσουμε να πάμε καύσιμα, τρόφιμα και νερό σε όλους αυτούς που χρήζουν ανάγκης. Ακόμη και οι πόλεμοι έχουν κανόνες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top