Η 104χρονη γιαγιά που έκανε ελεύθερη πτώση πέθανε λίγες μέρες μετά

Η ατρόμητη ηλικιωμένη μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

«Έφυγε» από τη ζωή η Dorothy Hoffner, η γιαγιά 104 ετών από το Σικάγο που πρόσφατα έκανε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως τον γηραιότερο άνθρωπο που το έκανε ποτέ.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι της. Σύμφωνα με όσα είπε στενός φίλός της, η γιαγιά Dorothy πέθανε στον ύπνο της το βράδυ της Κυριακής.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν αρκετά χρόνια, όταν εκείνος εργαζόταν ως φροντιστής για άλλον παππού σε κέντρο διαβίωσης ηλικιωμένων. Είπε ότι είχε καταπληκτική ενέργεια και ότι παρέμενε διανοητικά δραστήρια.

Γιαγιά ηλικίας 104 ετών πέθανε λίγες μέρες μετά αφού έκανε ελεύθερη πτώση

Η Dorothy Hoffner πέθανε ήσυχη στον ύπνο της, λίγες μέρες μετά αφού έκανε ελεύθερη πτώση / AP

«Ήταν ακούραστη. Απλά συνέχιζε να ζει. Δεν ήταν κάποια που έπαιρνε έναν υπνάκο το απόγευμα ή δεν εμφανιζόταν σε καμία εκδήλωση, δείπνο ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν πάντα εκεί, πλήρως παρούσα», δήλωσε λίγες μέρες μετά τον θάνατό της.

Την 1η Οκτωβρίου, η Hoffner έκανε μια διπλή πτώση με αλεξίπτωτο που την στο βιβλίο Γκίνες ως τη γηραιότερη αλεξιπτωτίστρια στον κόσμο. Πήδηξε από ένα αεροπλάνο από τα 13.500 πόδια (4.100 μέτρα) στο Skydive Chicago στην Οτάβα του Ιλινόις. «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», δήλωνε ενθουσιασμένη λίγο μετά την προσγείωση της. 

Ηλικιωμένη 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση

Λίγα λεπτά πριν τη «βουτιά» από τα 13.500 πόδια / Φωτογραφία AP 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη της φορά που πηδούσε από αεροπλάνο: το είχε κάνει ξανά σε ηλικία 100 ετών!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top