Μαίνονται οι φωτιές στη Σικελία: Δύο νεκροί!  

Υψηλές θερμοκρασίες παρά το ότι μπήκε το φθινόπωρο   

Στην Ελλάδα θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, στη Σικελία όμως έχουν ζέστη και πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε πολίτες, την ώρα που έτρεχαν να γλιτώσουν από τις φλόγες.  

Μέχρι τη Σικελία και τη Μάλτα έφτασαν οι καπνοί από τις φωτιές στον Έβρο!

Όπως μετέδωσε ο Κωστής Βέιμος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παρά το ότι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου και τυπικά μπήκαμε ήδη στο φθινόπωρο,  δασικές πυρκαγιές που προκαλούνται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών εξακολουθούν να ξεσπούν στη νότια Ευρώπη. 

Εικόνες από τη φωτιά στη Σικελία

Εικόνες από τη φωτιά στη Σικελία 

Δραματική προειδοποίηση ΓΓ ΟΗΕ: Κλιματική κατάρρευση, όχι απλώς αλλαγή!

Στη Σικελία, μια γυναίκα ηλικίας 42 ετών σκοτώθηκε προσπαθώντας να σώσει τα άλογά της στα ανατολικά του Παλέρμο. Η γυναίκα πιθανότατα έχασε τον προσανατολισμό της λόγω της ζέστης και του καπνού και έπεσε σε μια χαράδρα. Ένας 68χρονος άνδρας πέθανε προσπαθώντας να φύγει από το φλεγόμενο σπίτι του δυτικά του Παλέρμο.

Περίπου 700 πελάτες ξενοδοχείου απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας σε ένα τοπικό γήπεδο. Μπόρεσαν όμως να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους τα ξημερώματα, αφού εξέλιπε ο κίνδυνος. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχές από σήμερα και για πολλές ημέρες στην περιοχή, κάτι που θα βοηθήσει το έργο των πυροσβεστών στη βόρεια Σικελία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top