Στη Τζόρτζια την Πέμπτη ο Τραμπ για να παραδοθεί 

Θα καταβάλει 200.000 δολάρια για να μην πάει φυλακή  

Ντόναλντ Τραμπ

Θα πάει στη φυλακή ή θα καταβάλει 200.000 δολάρια και θα φύγει:  Ο Ντόναλντ Τραμπ θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, στη διάθεση των αρχών της πολιτείας Τζόρτζια, η εισαγγελέας της οποίας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, αλλά θα αποχωρήσει αμέσως από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον.

Αντιμέτωπος με νέα δίωξη ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ

Όπως και οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή, ο πρώην πρόεδρος έχει διορία μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) να παρουσιαστεί στη φυλακή αυτή, στην Ατλάντα.

Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε «αθώος» στο δικαστήριο για τις κατηγορίες συνωμοσίας

Ωστόσο δε θα τεθεί υπό κράτηση βάσει συμφωνίας που έχει συνάψει, η οποία προβλέπει ότι θα καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων.

Ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ σε υποστηρικτές του

Ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ σε υποστηρικτές του   

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Τραμπ θα ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπεται για όλους εναντίον των οποίων απαγγέλλονται κατηγορίες, λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην προέδρου. Βάσει των κανονισμών που ισχύουν σε όλες τις ΗΠΑ, οι αρχές παίρνουν ηλεκτρονικά τα δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορουμένων και τους τραβούν δύο φωτογραφίες, τις γνωστές “ mugshots”.

Τις τρεις προηγούμενες φορές που απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του Τραμπ --στη Νέα Υόρκη, τη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον -- δεν αναγκάστηκε να υποβληθεί στη διαδικασία των φωτογραφιών, καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστός.

ΗΠΑ: Στο Μανχάταν ο Τραμπ - Καταθέτει ενώπιον της γενικής εισαγγελέως

Όμως ο σερίφης της κομητείας Φούλτον, ο Πάτρικ Λαμπάτ, είχε δηλώσει στις αρχές του μήνα ότι επιθυμεί να αντιμετωπίζει όλους τους κατηγορούμενους με τον ίδιο τρόπο. «Δεν έχει σημασία ποιος είστε, είμαστε έτοιμοι να σας τραβήξουμε φωτογραφία», είχε τονίσει.

Η διαδικασία, στην οποία υποβλήθηκαν ήδη χθες, Τρίτη, δύο από τους άλλους 18 κατηγορούμενους στην υπόθεση, προβλέπει επίσης την καταγραφή στα αρχεία των σωφρονιστικών αρχών του ύψους, του βάρους, του χρώματος του δέρματος και των ματιών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top