Νεκρή σε ναυτικό δυστύχημα η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου του Harry Potter

Βρισκόταν για διακοπές στην Ιταλία με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά

Νεκρή μετά από ναυτικό δυστύχημα είναι η πρόεδρος του αμερικανικού παραρτήματος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, γνωστού για την έκδοση των βιβλίων «Harry Potter».

H oικογένεια της Adrienne Vaughan στις διακοπές τους στην Ιταλία/ facebook

Η 45χρονη Adrienne Vaughan ταξίδευε στην Ιταλία με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Είχαν νοικιάσει ένα σκάφος 9 μέτρων, όταν στα ανοικτά της ακτής Αμάλφι της Ιταλίας το σκάφος τους συγκρούστηκε με ιστιοφόρο 45 μέτρων. Σε αυτό επέβαιναν Αμερικανοί και Γερμανοί τουρίστες,  που έκαναν πάρτι για γάμο. 

Η Vaughan φέρεται να έπεσε στη θάλασσα κατά τη σύγκρουση και να χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους. Στη θάλασσα έπεσε και η 14χρονη κόρη της. Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές, κανένα από τα δύο παιδιά (14χρονη και 11χρονος) δεν τραυματίστηκαν. Βρίσκονται όμως σε κατάσταση σοκ. 

Ο σύζυγος της Vaughan, Mike White, υπέστη τραύματα στα άκρα και υποβλήθηκε σε χειρουργείο στον αριστερό του ώμο.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί γιατί το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε η Vaughan με την οικογένειά της συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο. Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές στο Σαλέρνο έχουν όμως ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό της.

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι ο 30χρονος κυβερνήτης του ταχύπλοου βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε στον οργανισμό του αλκοόλ πάνω από το νόμιμο όριο.

H oικογένεια της Adrienne Vaughan στις διακοπές τους στην Ιταλία/ facebook

Ο καπετάνιος του ιστιοφόρου με την ονομασία «Tortuga» δε βρέθηκε θετικός σε καμία ουσία και δεν βρίσκεται υπό έρευνα, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα. Και τα δύο σκάφη πλησίαζαν την περιοχή Fiordo di Furore της ακτής Αμάλφι γύρω στις 6 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή όταν συνέβη το ατύχημα.

Και τα δύο σκάφη έχουν κατασχεθεί από τη Λιμενική Αρχή του Σαλέρνο εν αναμονή της έρευνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top