Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τη στροφή Ερντογάν

Ξαφνική στροφή των Τουρκικών ΜΜΕ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει η Αθήνα τη νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι επόμενες συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο. 

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Υγεία

« Είχα συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Είθε η συνάντησή μας να φανεί επωφελής για τις χώρες μας» ανέφερε σε tweet του ο Ερντογάν.

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα momentum το οποίο δεν έπρεπε να χαθεί» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Η Αθήνα περιμένει τώρα να δει αν η στροφή του Ερντογάν είναι  σταθερή, στρατηγική, επιλογή ή τακτικισμός. 

Βήμα-βήμα θα βαδίσουμε με "πυξίδα" τον οδικό χάρτη που συμφωνήθηκε χθες με το βλέμμα στο ελληνοτουρκικό «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας»  που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη  τη θετική ατζέντα -σε επίπεδο ΥΠΕΞ- τέλη Σεπτεμβίου - αρχές Οκτωβρίου. 

Σταθακόπουλος στο Star: «Καιροσκοπικός κακτικισμός ή στροφή Ερντογάν

«Η Τουρκία ενίοτε φορά το προσωπείο το δυτικό και ενίοτε το προσωπείο της Ανατολής. Είναι ένας τακτικισμός καιροσκοπικός» ανέφερε ο Νομικός, οθωμανολόγος. 

Ελληνοτουρκικά: Συγκρατημένη Αισιοδοξία 

«Δεν περιμένω τεράστια βήματα. Ήδη αυτό που έγινε μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να συζητάμε» ανέφερε ο βουλευτής ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.  

«Πρέπει να επιδιώκουμε ενιαία εθνική στρατηγική με κατάληξη τη Χάγη» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης

Ξαφνική στροφή των Τουρκικών ΜΜΕ 

 Η στροφή στα Τουρκικά Μέσα αποτυπώνεται σε μία selfie της δημοσιογράφου Χαντέ Φιράτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η "φιλοερντογανική" παρουσιάστρια που πέρσι -μέσω του CNN Turk- καλούσε τους συμπατριώτες της να μην επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά! 

«Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση!» ανέφερε το 2022 η Τουρκάλα παρουσιάστρια.

Οι δε στρατιωτικοί αναλυτές, ξαφνικά χθες παραδέχθηκαν ότι ακόμα κι αν ο "ισχυρός" άντρας του Κογκρέσο, Μενέντεζ, δώσει το πράσινο φως για τα F-16, οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν: 

Στην Ελλάδα τον Αύγουστο ο Μενέντεζ

Ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων Μπομπ Μενέντεζ θα επισκεφτεί την Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο. 1 μηνά πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρηση για τη συνοδό του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top