Τέλος το δίπλωμα οδήγησης για όσους οδηγούν με κινητό στο χέρι

Ποια χώρα το εφαρμόζει

οδηγός

Αυστηρότερα μέτρα για την προστασία τόσο των οδηγών όσο και των πεζών ετοιμάζεται να πάρει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa. Πιο συγκεκριμένα, οι ποινές που αναμένονται να εγκριθούν αύριο, είναι βαριές για όσους δεν σέβονται τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η κυβέρνηση Μελόνι προτίθεται να εγκρίνει την υποχρεωτική αφαίρεση του διπλώματος για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Το ίδιο ισχύει και για όποιον συλλαμβάνεται να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Βαρύτερες οι ποινές για υπερβολική ταχύτητα ή οδήγηση σε ΛΕΑ

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να αυξήσει τα μέτρα για την προστασία όσων μετακινούνται με ποδήλατο και να επιβάλει υποχρεωτική ασφάλιση, όπως και πινακίδες, για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Όπως γράφει η La Stampa, τέλος, βάσει των νέων κανόνων, η χρήση των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων θα γίνεται με στόχο την προστασία της ακεραιότητας των πολιτών, με ίδιες παραμέτρους σε όλη την χώρα «και όχι για να πολλαπλασιάζονται ουσιαστικά τα διάφορα πρόστιμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top