Πολωνία: Tέλος το «σατανικό» λεωφορείο με το δρομολόγιο «666»

Πήγαινε στην πόλη Hel και αντικαταστάθηκε με άλλον αριθμό

Πολωνία: Tέλος Το «Σατανικό» Λεωφορείο Με Το Δρομολόγιο 666

Το δρομολόγιο του λεωφορείου με τον αριθμό «666», που κινείται στην πόλη Hel, παύει πλέον να υφίσταται για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Πολωνία.

Η απόφαση λήφθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις θρησκευτικών ομάδων, οι οποίες θεώρησαν την αναφορά στον αριθμό «666» ως «σατανική βλακεία».

Το λεωφορείο δεν ταξιδεύει στην πραγματικότητα προς την «κόλαση», αλλά σε ένα δημοφιλές παραλιακό θέρετρο, γνωστό για τις γαλήνιες παραλίες και τα γραφικά μονοπάτια του δάσους.

Για πολύ καιρό, οι ντόπιοι του Hel έβλεπαν με χιούμορ τον αριθμό της διαδρομής του λεωφορείου, αλλά μετά από σχεδόν μια δεκαετία παραπόνων από χριστιανικές ομάδες και πιστούς, η εταιρεία μεταφορών PKS Gdynia αποφάσισε να επαναριθμήσει τη διαδρομή σε «669».

Το 2018, η χρήση του αριθμού 666 επικρίθηκε από την καθολική έκδοση Fronda, η οποία το καταδίκασε ως «σατανική βλακεία». «Η κόλαση είναι η άρνηση της ανθρωπότητας. Είναι αιώνιος θάνατος και ταλαιπωρία. Μπορείτε μόνο να γελάσετε με αυτήν την πραγματικότητα εάν απλά δεν καταλαβαίνετε τι είναι» έγραφε σε άρθρο της η Fronda. 

Tα νέα δρομολόγια με τον αριθμό «669» έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 24 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της PKS Gdynia, Marcin Szwaczyk, ανέφερε ότι εάν υπάρξει σημαντική ζήτηση από τους επιβάτες να επαναφέρουν τη διαδρομή «666», θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να ακούσουν τους πελάτες τους και να κάνουν την αλλαγή ανάλογα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top