Γαλλία: Ποιος είναι ο 24χρονος που κυνήγησε τον μαχαιροβγάλτη της Ανισί

Χαροπαλεύουν δύο ξαδελφάκια

Σε κατάσταση σοκ είναι από χθες η κοινή γνώμη στη Γαλλία μετά την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε 32χρονος Σύρος σε παιδική χαρά στην πόλη Ανισί, τραυματίζοντας τέσσερα παιδιά και δύο ηλικιωμένους. 

Από τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 22 μηνών έως τριών ετών, τρία είναι από τη Γαλλία κι ένα από τη Βρετανία. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και οι αρχές περιμένουν την ψυχιατρική εκτίμηση των ειδικών που θα εξετάσουν σήμερα τον δράστη. 

Γαλλία: Ο 24χρονος Ανρί κυνήγησε τον δράστη της επίθεσης

Την ίδια ώρα, τα γαλλικά μέσα έχουν στρέψει την προσοχή στον άνδρα, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο από την επίθεση να κυνηγάει τον δράστη και να τον χτυπά με το σακίδιό του, λίγο πριν φτάσει η αστυνομία και τον συλλάβει. 

Πρόκειται για τον 24χρονο Ανρί, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μετά από ταξίδι που είχε ξεκινήσει πριν από 2,5 μήνες με σκοπό να επισκεφθεί όλους τους καθεδρικούς ναού της Γαλλίας.

Λίγο πριν την επίθεση μάλιστα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία της λίμνης Ανισί και μια ώρα μετά την επίθεση ζητούσε από τους followers του να προσευχηθούν για τα θύματα της επίθεσης. 

 

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Aleteia, ο Ανρί είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής κι έχει μεταπτυχιακό στο μάνατζμεντ. 

Ξεκίνησε το ταξίδι του στις 27 Μαρτίου από ένα μοναστήρι στην πόλη Μπαρού και το πρωί της Πέμπτης έφτασε στην Ανισί. 

Γαλλία: Αγωνία για δύο ξαδελφάκια που χτυπήθηκαν από τον δράστη

Μεγάλη είναι η αγωνία και για την τύχη των παιδιών που τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι στην παιδική χαρά. Σύμφωνα με τη Le Parisien, δύο από τα τέσσερα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Πρόκειται για τον δίχρονο Άλμπα και τον ξάδελφό του Ένιο. 

«Ήμασταν στο αμάξι με τον γιο μου. Τον άκουσα να φωνάζει "δεν είναι δυνατόν, δεν είναι δυνατόν". Στην αρχή σοκαριστήκαμε, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Ξέρω ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση και ότι τόσο ο Άλμπα όσο και ο Ένιο μπορεί να πεθάνουν, αλλά ελπίζω. Επειδή είμαι θρήσκα προσεύχομαι στον Θεό ότι τα δύο δισέγγονά μου θα τα καταφέρουν», είπε στην εφημερίδα η προγιαγιά των δύο παιδιών. 

Η ίδια έμαθε για την επίθεση ενώ βρισκόταν μαζί με τον γιο της για ραντεβού με καρδιολόγο. Τα αγοράκια νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως επίσης κι ένας από τους δύο ηλικιωμένους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top