Ουκρανία: Αγωνία για χιλιάδες πολίτες μετά την κατάρρευση του φράγματος

Εικόνες βιβλικής καταστροφής - «Πνίγηκαν» περιοχές της Χερσώνας

Συγκλονιστικές εικόνες μετά την κατάρρευση του φράγματος στη  Νόβα Καχόβκα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες μετρούν τις πληγές τους, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η καταστροφή του φράγματος στη Χερσώνα.

Ουκρανία: Ανατινάχτηκε υδροηλεκτρικό φράγμα – «Πνίγεται» η νότια Χερσώνα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν φυσιολογική πρόσβαση σε πόσιμο νερό εξαιτίας της καταστροφής του υδροηλεκτρικού φράγματος στη Νόβα Καχόβκα, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ουκρανία: Εικόνες καταστροφής μετά την ανατίναξη φράγματος στη Νόβα Καχόκβα

«Η καταστροφή ενός εκ των μεγαλύτερων ταμιευτήρων νερού στην Ουκρανία έγινε απολύτως σκόπιμα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς φυσιολογική πρόσβαση σε πόσιμο νερό», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ουκρανία: Χιλιάδες άνθρωποι σε κίνδυνο μετά την ανατίναξη του φράγματος

Ουκρανία: Αγωνία για χιλιάδες πολίτες μετά την κατάρρευση του φράγματος

Χιλιάδες πολίτες απομακρύνονται από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν μετά την κατάρρευση του φράγματος / AP Photo (Roman Hrytsyna)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χερσώνα μετά την κατάρρευση του φράγματος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν τμήματα της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία που τελούν υπό ρωσική κατοχή, μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει εκτεταμένη περιοχή.

Ορισμένα από τα ναρκοπέδια που βρίσκονται σε τμήματα της περιφέρειας της Χερσώνας που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις πλημμύρισαν σήμερα, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του διορισθέντος από τη Μόσχα επικεφαλής της Χερσώνας Βλαντίμιρ Σάλντο.

Το ρωσικό πρακτορείο διευκρίνισε επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ότι περίπου 2.700 σπίτια πλημμύρισαν μετά την καταστροφή του φράγματος χθες, Τρίτη, και ότι σχεδόν 1.300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν. Τουλάχιστον 7 άνθρωποι αγνοούνται, δήλωσαν αξιωματούχοι υποστηριζόμενοι από τη Μόσχα.

Μετά την καταστροφή του υπό ρωσικό έλεγχο φράγματος στη Νόβα Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο πλημμύρισε μεγάλο τμήμα στην γραμμή του μετώπου στην περιφέρεια της Χερσώνας. 

Ουκρανία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής μετά την κατάρρευση του φράγματος

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε περιοχές της Χερσώνας μετά την κατάρρευση του φράγματος / AP Photo (Libkos)

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση του φράγματος

Η Ουκρανία και η Ρωσία επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για την κατάρρευση του φράγματος.

Περίπου 42.000 άνθρωποι κινδυνεύουν από πλημμύρες στις περιοχές που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο και σε αυτές που παραμένουν υπό ουκρανικό κατά μήκος του Δνείπερου, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ενώ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ που είναι αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς προειδοποίησε για «σοβαρές και εκτεταμένες συνέπειες».

Το TASS πρόσθεσε επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Νόβα Καχόβκα Βλαντίμιρ Λεοντίεφ ότι 7 άνθρωποι αγνοούνται. Πάνω από 900 άνθρωποι απομακρύνθηκαν χθες από την πόλη αυτή που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο από τους περίπου 45.000 που κατοικούν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ουκρανοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι περίπου 80 κοινότητες σε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Συναγερμός για χιλιάδες πολίτες, μετά την κατάρρευση του φράγματος στην Ουκρανία

Περίπου 80 κοινότητες σε όλη την περιφέρεια της Χερσώνας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν / AP Photo (Roman Hrytsyna)

Ο Ουκρανός περιφερειάρχης της Ολεξάντρ Προκούντιν σημείωσε σήμερα ότι 1.582 σπίτια πλημμύρισαν στην δεξιά όχθη του ποταμού και περίπου 1.457 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε χθες την Ουκρανία για εσκεμμένη πράξη δολιοφθοράς στο φράγμα με στόχο να αποκόψει από τον υδάτινο αυτόν πόρο την χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία έχει προσαρτηθεί από τη Ρωσία, και να αποσπάσει την προσοχή από μια "παραπαίουσα" αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διέπραξε ένα σκόπιμο έγκλημα πολέμου ανατινάσσοντας το υδροηλεκτρικό φράγμα στη Νόβα Καχόβκα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top