Ισραήλ: Πέθανε μετά από 22 χρόνια σε κώμα - Είχε τραυματιστεί το 2001

Ήταν θύμα της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης

Τον περασμένο Απρίλη όχημα έπεσε πάνω σε τουρίστες στο Τελ Αβίβ - 'Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες / Βίντεο από AP

Ισραηλινή η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε επίθεση στην Ιερουσαλήμ το 2001 κηδεύτηκε την Πέμπτη, αφού παρέμεινε 22 χρόνια σε κώμα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Η Χάνα Νάχενμπεργκ ήταν 31 ετών όταν τραυματίστηκε σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι την 9η Αυγούστου 2001 με απολογισμό 15 νεκρούς -ανάμεσά τους 8 παιδιά- και πάνω από 120 τραυματίες στην πιτσαρία Sbarro της Ιερουσαλήμ. Η Χάνα έγινε το 16ο θύμα της επίθεσης. 

Στιγμιότυπο από την κηδεία της Χάνα / AP Images

Η επίθεση συγκαταλέγεται στις πιο πολύνεκρες που είχαν γίνει στη δεύτερη Ιντιφάντα, την παλαιστινιακή εξέγερση τα χρόνια του 2000. Την ευθύνη για αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η Χάνα Νάχενμπεργκ παρέμενε έκτοτε σε κώμα και θα έκλεινε τα 53 της χρόνια τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πατέρα της, που μίλησε σε ισραηλινό ενημέρωσης. Πέθανε την ΤετάρτηΤετάρτη σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, έπειτα από νοσηλεία σχεδόν ενός μήνα. «Η κόρη μας πέθανε έπειτα από 22 χρόνια ηρωισμού», είπε.

Φωτογραφία από το σημείο που έγινε η βομβιστική επίθεση το 2001 / AP Images

Δεκάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία της, όπως κατέγραψαν οι κάμερες του ισραηλινού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Kan 11.

Συγκινημένη, η αδελφή της αναφέρθηκε στην κόρη της εκλιπούσας, που βρισκόταν δίπλα της την ημέρα της επίθεσης. Το παιδί, ηλικίας 3 ετών τότε, σώθηκε ως εκ θαύματος.

Ερωτηθείς από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet -την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ-, ο πατέρας του θύματος διευκρίνισε πως η κόρη του, που δεν βγήκε ποτέ από το κώμα, νοσηλεύθηκε για τρεις εβδομάδες σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ.

Το 2017, η Ιορδανία αρνήθηκε να προχωρήσει στην έκδοση Ιορδανής που φέρεται να ενεχόταν στην ενέργεια κι έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των «πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών» του FBI. Δυο Αμερικανοί υπήκοοι ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top