Ιράν: Ελεύθερος ο Βέλγος ανθρωπιστής που είχε φυλακιστεί για κατασκοπεία

Είχε καταδικαστεί σε 40 χρόνια κάθειρξη και 74 μαστιγώσεις

Ολιβιέ Βαντεκαστέελε

O Bέλγος ανθρωπιστής Ολιβιέ Βαντεκαστέελε, ο οποίος βρισκόταν επί 465 ημέρες φυλακισμένος στο Ιράν, απελευθερώθηκε και επιστρέφει στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει γνωστό ότι Ολιβιέ Βαντεκαστέελε είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία σε 40 χρόνια κάθειρξη και 74 μαστιγώσεις.

Ιράν: Εκτελέστηκε ο Βρετανοϊρανός Αλιζερά Ακμπαρί - Καταδικάζει το Λονδίνο

Η επιστροφή του στη χώρα αναμένεται τις επόμενες ώρες, αναφέρει το δίκτυο «RLT» προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε ένα βελγικό στρατιωτικό αεροπλάνο, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μελσμπόρεκ.

Ιράν: Για κατασκοπεία κατηγορούνται τρεις Ευρωπαίοι

«Ενώ σας μιλάω, ο Βέλγος Ολιβιέ Βαντεκαστέελε είναι καθοδόν προς το Βέλγιο. Αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, θα είναι μαζί μας απόψε. Επιτέλους ελεύθερος. Εχθές το βράδυ, ο Oλιβιέ οδηγήθηκε στο Ομάν όπου τον φρόντισε ομάδα Βέλγων στρατιωτικών και διπλωματών. Υποβλήθηκε σε αρκετές ιατρικές εξετάσεις εκεί σήμερα το πρωί προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και να επιτραπεί η επιστροφή του υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», επισήμανε ο Βέλγος Πρωθυπουργός Ντε Κρόο.

Ο Ολιβιέ Βαντεκαστέελε είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2022 στην Τεχεράνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top