Τουρκία για Γενοκτονία των Ποντίων: «Ευλογημένη μέρα για το Έθνος μας»

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη 19η Μαΐου

104 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γενοκτονία των Ποντίων / Βίντεο Ερτ

Την ημέρα  μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που έχει καθοριστεί η 19η Μαΐου, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων ως «αβάσιμους ισχυρισμούς» και κατηγορεί και «ορισμένους πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα».

Γενοκτονία Ποντίων: «Τρυπούσαν τα παιδιά με τα ξίφη τους για να μην κλαίνε»

«Η 19η Μαΐου 1919 είναι μία ευλογημένη ημερομηνία, όταν ένα έθνος άρχισε έναν αγώνα επιβίωσης υπό την ηγεσία του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και τρανού ηγέτη μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτός ο μοναδικός απελευθερωτικός αγώνας έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία ως ένα  μάθημα που δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ η Ελλάδα,  η οποία με την υποστήριξη των τότε ιμπεριαλιστικών δυνάμεων επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στη συνέχεια, κάνει λόγο για «κατηγορίες κάποιων ακραίων ομάδων κατά της ιστορίας μας με αβάσιμους ισχυρισμούς περί Πόντου, τις εκδηλώσεις που υποδαυλίζουν την εχθρότητα κατά των Τούρκων, όπως και τις δηλώσεις κάποιον πολιτικών στην Ελλάδα που διαστρεβλώνουν τις ιστορικές αλήθειες,τις κρίνουμε ως μάταιες προσπάθειες στοχοποίησης αυτής της ιδιαίτερης μέρας, που αντιπροσωπεύει την αρχή του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας».

«Σε αυτούς που με αναληθείς ισχυρισμούς και δηλώσεις στοχοποιούν τη χώρα μας, τους θυμίζουμε πως έχει καταγραφει και με τη συνθήκη της Λωζάνης, ότι ο εισβολέας ελληνικός στρατός κατά την αιματηρή εισβολή στην Ανατολία παραβιάζοντας το δίκαιο του πολέμου διέπραξε θηριωδίες, ενώ η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις.

Καλούμε τους πολιτικούς που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως η εξαπάτηση, η διαστρέβλωση,  τα ψέματα και η αντιστροφξ της αλήθειας, να λυτρωθούν από την υστερική έχθρα προς τους Τούρκους και να αντιμετωπίσουν την δική τους σκοτεινή ιστορία. 

Συνιστούμε σε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα, αντί να συνεχίζουν την προκλητική ρητορική και τις προκλητικές ενέργειες τους να υιοθετήσουν ένα όραμα που θα επιτρέψει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας», καταλήγει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top