Μπριζίτ Μακρόν: Διαδηλωτές ξυλοκόπησαν άγρια τον ανιψιό της

«Έβριζαν τον πρόεδρο, τη γυναίκα του και την οικογένειά μας»

Μπριζίτ Μακρόν: Διαδηλωτές Ξυλοκόπησαν Τον Ανιψιό Της

Ο Ζαν Μπατίστ Τρονιέ, ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν, δέχτηκε άγρια επίθεση από διαδηλωτές με κατσαρόλες, μετά τη νέα συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν στη γαλλική τηλεόραση που είδαν ελάχιστοι Γάλλοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Αμιέν. Οι δράστες χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια τον Τρονιέ, βρίζοντας τον πρόεδρο, τη γυναίκα και την οικογένεια του. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση και κρατούνται.

Σύμφωνα με τον Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, πατέρα του Ζαν Μπατίστ, οι επιτιθέμενοι ήταν έξι άνδρες και δυο γυναίκες. Ο γιος του, Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ, 30 ετών, αναγνωρίστηκε και βρέθηκε στο στόχαστρο από ομάδα που συμμετείχε σε διαδήλωση, όπου οι παρευρισκόμενοι χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια. Τέτοιες διαδηλώσεις γίνονται εδώ και εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγκριση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού από την κυβέρνηση χωρίς ψηφοφορία από το κοινοβούλιο.

«Με αυτή την πράξη επιθετικότητας φοβάμαι ότι ξεπεράσαμε τα όρια», σχολίασε ο πατέρας του θύματος και εξέφρασε τη λύπη του για το ότι παρότι δεν υπάρχει οποιοσδήποτε οικονομικός δεσμός μεταξύ του εργοστασίου σοκολάτας Tρονιέ και του προεδρικού ζεύγους, εγκαταστάσεις αυτής της επιχείρησης στοχοποιούνται τακτικά στο περιθώριο διαδηλώσεων από την άνοδο στην εξουσία του Μακρόν.

Η Μπριζίτ Μακρόν εξέφρασε την οργή της για τη «δειλία, τη βλακεία και τη βία» των δραστών της επίθεσης. «Στέκομαι απόλυτα αλληλέγγυα στην οικογένειά μου. Έχω καταγγείλει επανειλημμένα τέτοιου είδους βία που μπορεί να οδηγήσει μόνο προς το χειρότερο», ανέφερε η Μπριζίτ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο Ζαν-Μπατίστ είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τη δειλία, την ηλιθιότητα και τη βία μιας ομάδας που αφήνω τη δικαιοσύνη να τους χαρακτηρίσει», συμπλήρωσε.

 Μπριζίτ Μακρόν

Οργισμένη η Μπριζίτ Μακρόν μετά την επίθεση στον ανιψιό της / Φωτογραφία αρχείου AP (Christian Hartmann)

Την επίθεση αυτή κατήγγειλαν βουλευτές από δεξιά και αριστερά κόμματα.

Της Μαρίας Δεναξά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top