Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της πανδημίας

Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι ήρθε για να μείνει ο ιός

Η Covid-19 δεν αποτελεί πλέον «παγκόσμια έκτακτη ανάγκη» για την υγεία, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Χθες, η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης συνεδρίασε για 15η φορά και μου συνέστησε να κηρύξω το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος. Έχω αποδεχτεί αυτή την εισήγηση. Επομένως, κυρήσσω το τέλος της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης υγείας για την Covid-19», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Νοσηλευτής στην Ολλανδία σκότωνε ασθενείς με κορωνοϊό για να μην υποφέρουν

Η δήλωση αποτελεί σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της πανδημίας και έρχεται τρία χρόνια μετά την πρώτη κήρυξη του υψηλότερου επιπέδου συναγερμού, αλλά και περιόδους αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε εκατοντάδες χώρες ανά το πλανήτη.

Υπολογίζεται πως ο κορωνοϊός σκότωσε πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές δισ. ευρώ στην παγκόσμια οικονομία

Υπολογίζεται πως ο κορωνοϊός σκότωσε πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές δισ. ευρώ στην παγκόσμια οικονομία

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 5 κρούσματα της νέας παραλλαγής «Αρκτούρος»

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ρυθμός θανάτων λόγω του ιού είχε μειωθεί από την κορύφωση των περισσότερων από 100.000 ανθρώπων ανά εβδομάδα τον Ιανουάριο του 2021 σε λίγο πάνω από 3.500 στις 24 Απριλίου.

Οι παρενέργειες μετά το εμβόλιο κορωνοϊού - Τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΦ

Ωστόσο, ο ΠΟΥ επισημαίνει πως η Covid-19 «είναι εδώ για να μείνει».

Επίσημα καταγράφηκαν πάνω από 765 εκατομμύρια κρούσματα Covid -19 από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Υπολογίζεται πως ο κορωνοϊός σκότωσε πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές δισ. ευρώ στην παγκόσμια οικονομία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top