Σουδάν: «Καταφύγιο στη Μητρόπολη βρήκαν 15 Έλληνες- Δεν κάναμε Ανάσταση»

Η μαρτυρία του Μητροπολίτη Νουβίας και Παντός Σουδάν, Σάββα στο Star

Τις τελευταίες ώρες κλιμακώνεται ο εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν. Τουλάχιστον 56 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και δύο Έλληνες.

Σουδάν: Tραυματίστηκαν δύο Έλληνες από ρουκέτα έξω από εκκλησία

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, αυτή τη στιγμή 15 άτομα -στην πλειονότητά τους Έλληνες- είναι κρυμμένοι στην Μητρόπολη, για να προστατευθούν από τις εχθροπραξίες. 

«Δεν κάναμε Ανάσταση, ψάχναμε ασφαλείς γωνιές εντός του ναού για να σωθούμε», λέει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νουβίας και Παντός Σουδάν, Σάββας, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Εγκλωβίστηκαν 15 άτομα και τους έχω στη Μητρόπολη και τους φιλοξενώ. Ανάσταση δεν μπορούσαμε να κάνουμε, ούτε κάναμε Ανάσταση, γιατί χθες προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να βρίσκουμε τις πιο ασφαλείς γωνίες στη Μητρόπολη για να μετακινούμαστε. Γιατί χθες χτυπούσαν την Μητρόπολη πολύ άσχημα. Ήρθαν δυο Έλληνες, οι οποίοι διαμένουν μέσα στην Ελληνική κοινότητα, είναι τα διαμερίσματά τους μέσα στην ελληνική κοινότητα και μας ειδοποίησαν ότι έχει περικυκλωθεί όλο το τετράγωνο από τανκς και στρατό. 

Φεύγοντας από την εκκλησία και επιστρέφοντας στα σπίτια τους, τους χτύπησε ρουκέτα και τους δυο. Περιμένουν να τακτοποιηθεί το χειρουργείο. Είμαι στην Αφρική 21 χρόνια. Έχω δει διάφορες καταστάσεις, αλλά αυτό που συμβαίνει χθες και σήμερα είναι κάτι άλλο. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό, ένας πολύ δυνατός εμφύλιος πόλεμος στον οποίο συγκρούονται δυο πολύ δυνατοί στρατοί» περιέγραψε ο Μητροπολίτης στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top