Η στιγμή που άνδρας εκφενδόνισε «καπνογόνο» στον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Δεν τραυματίστηκε κανείς- Ακινητοποιήθηκε άμεσα ο ύποπτος

Η στιγμή που άνδρας εκφενδόνισε «καπνογόνο» στον Ιάπωνα πρωθυπουργό- βίντεο ΑΡ

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα, είναι σώος και αβλαβής μετά την εσπευσμένη απομάκρυνσή του από τους σωματοφύλακές του έπειτα από μικρή έκρηξη, καθώς ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε αλιευτικό λιμάνι στο δυτικό τμήμα του αρχιπελάγους, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Αρκετά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, μετέδωσαν ότι αυτοσχέδιος μηχανισμός, κατά τα φαινόμενα «καπνογόνο», εκσφενδονίσθηκε από άνδρα εναντίον του επικεφαλής της κυβέρνησης κι ακούστηκε κρότος, αλλά κατά τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ούτε αναφέρθηκαν υλικές ζημιές.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα, ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του όταν άνδρας εκφενδόνισε «καπνογόνο»/ screenshot από βίντεο ΑΡ

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Φουμίο Κισίντα, ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του όταν άνδρας εκφενδόνισε «καπνογόνο»/ screenshot από βίντεο ΑΡ

Ο άνδρας ο οποίος εκσφενδόνισε το αντικείμενο προς την κατεύθυνση του πρωθυπουργού Κισίντα συνελήφθη επιτόπου στο ψαράδικο λιμάνι Σαϊκαζάκι, στη νομαρχία Ουακαγιάμα, όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία ο κ. Κισίντα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση του συμβάντος από τις αρχές. Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το NHK μετέδωσε πλάνα στα οποία αστυνομικοί εικονίζονται να καθηλώνουν άνδρα στο έδαφος και να τον συλλαμβάνουν καθώς πλήθος συγκεντρωμένων διαλύεται.

Ιαπωνία: To πλήθος διαλύθηκε μόλις ακούστηκε η μικρή έκρηξη/ screenshot από βίντεο ΑΡ

Ιαπωνία: To πλήθος διαλύθηκε μόλις ακούστηκε η μικρή έκρηξη/ screenshot από βίντεο ΑΡ

Οι ιαπωνικές αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας μετά τη δολοφονία τον περασμένο Ιούλιο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, που έπεσε νεκρός από τα πυρά άνδρα με αυτοσχέδιο όπλο εν μέσω προεκλογικής ομιλίας του.

Το συμβάν καταγράφθηκε, ενώ η Ιαπωνία φιλοξενεί αυτό το σαββατοκύριακο υπουργικές συνόδους της G7 στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σύνοδος των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου είναι εξάλλου προγραμματισμένο να γίνει τον Μάιο στη Χιροσίμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top