Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία - Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ένοικοι

Συνολικά 200 άτομα απομακρύνθηκαν από 33 παραπλήσιες πολυκατοικίες

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Μασσαλία / Βίντεο από το μεσημεριανό δετλίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Μασσαλία, όταν τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Τα άψυχα σώματα δυο ενοίκων της πολυκατοικίας ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια. Έξι ακόμα άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με τις αρχές

Ήταν 00:40 ξημερώματα της Κυριακής όταν κατέρρευσε ένα κτίριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτιρίων. Από την κατάρρευση προκλήθηκε πυρκαγιά, κάτι που δυσχαίρανε το έργο της διασώσεων. «Υπάρχει ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων», δήλωσε ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν και επεσήμανε αργότερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα των νεκρών.

Στο σημείο έφτασαν περίπου 100 άνδρες της πυροσβεστικής. Προτεραιότητά τους να σβήσουν την πυρκαγιά και έπειτα να μετακινήσουν τα ερείπια για να εντοπίσουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Μασσαλία: Εκκενώθηκαν και γειτονικά κτίρια

Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτιρίων για λόγους ασφαλείας. «Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», είπε ο δήμαρχος της γαλλικής μεγαλούπολης.

Συνολικά 200 άτομα απομακρύνθηκαν από 33 παραπλήσιες πολυκατοικίες, τριών διαφορετικών οδών, μετά τις καταρρεύσεις στην οδό Τιβολί στο κέντρο της Μασσαλίας.

 

«Ακούστηκε σαν ισχυρή έκρηξη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας περίοικος, ονόματι Ζιλ, ο οποίος δεν γνωστοποίησε το επώνυμο του.

Οι αρχές ελπίζουν πως υπάρχουν ακόμα επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

Η πολυκατοικία ήταν σε καλή κατάσταση σύμφωνα με μαρτυρίες. Οι αρχές πιστεύουν πως η κατάρρευση οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου. 
Το 1996 από έκρηξη υγραερίου είχε καταρρεύσει πολυκατοικία στη Μασσαλία και είχαν χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι ενώ είχαν τραυματιστεί 26.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top