Τουρκία: Eπανενώθηκε με τη μητέρα το βρέφος που άντεξε 128 ώρες στα ερείπια

Ο πατέρας και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό

Η στιγμή της διάσωσης της μικρούλας, μετά από 128 ώρες κάτω από τα συντρίμμια στην Τουρκία- βίντεο Star

Ένα μωρό μόλις τρεισήμισι μηνών επανενώθηκε σήμερα με τη μητέρα του, 54 μέρες αφότου διασώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, στις 6 Φεβρουαρίου. 

Σεισμός: Απεγκλωβίστηκε 2 μηνών μωρό μετά από 128 ώρες

Το κοριτσάκι που της έδωσαν το όνομα Gizem (Μυστήριο) οι γιατροί που το φρόντισαν, πέρασε 128 ώρες παγιδευμένο στα ερείπια στην επαρχία Χατάι. Χαρακτήρισαν το μωρό «θαύμα», καθώς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς επέζησε και μάλιστα χωρίς να έχει προβλήματα υγείας. 

Η μητέρα του βρέφους, η οποία αρχικά είχε δηλωθεί ανάμεσα στα θύματα, νοσηλεύεται ακόμα σε νοσοκομείο στα Άδανα.

Ξανασυνάντησε την κόρη της και η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Πλέον θα συνεχίσουν στο ταξίδι της ζωής οι δυό τους, καθώς ο πατέρας της οικογένειας και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, σύμφωνα με το Αnadolu.

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της χώρας, Derya Yanik, βοήθησε μαμά και κόρη να έρθουν ξανά κοντά, αφότου επιβεβαιώθηκε η σχέση τους με τεστ DNA.

«Ένα από τα πιο ανεκτίμητα καθήκοντα στον κόσμο είναι η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της», είπε η Yanik. «Το να είμαστε μέρος αυτής της ευτυχίας σήμαινε πολλά και για εμάς».

Η υπουργός ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο από την επανένωση μαμάς και κόρης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Yasemin Begdas. 

Μόνο στην Τουρκία, περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της χώρας, στα τέλη Φεβρουαρίου. Επιπλέον, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πλήττονται από τον καταστροφικό σεισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top