Σάλος στη Γαλλία - Εξώφυλλο στο Playboy υπουργός του Μακρόν

Αντιδράσεις για τις τολμηρές φωτογραφίες της Μαρλέν Σιαπά

Διχασμένοι οι Γάλλοι με το εξώφυλλο υπουργού στο Playboy / Βίντεο Breakfast@star

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία με τη φωτογράφιση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων της κυβέρνησης Μακρόν, Μαρλέν Σιαπά.

Η 40χρονη υπουργός θα εμφανιστεί σε εξώφυλλο του Playboy, του γνωστού περιοδικού που είναι γνωστό για τις τολμηρές και ημίγυμνες φωτογραφίες γνωστών προσώπων και μοντέλων. Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων στη χώρα.

 

Η φωτογράφιση της Μαρλέν Σιαπά θα περιλαμβάνει και μια συνέντευξη 12 σελίδων, στην οποία «μιλά για την ελευθερία των γυναικών, τον φεμινισμό, την πολιτική και τη λογοτεχνία», σύμφωνα με πηγές.

Ωστόσο, η φωτογράφιση θεωρήθηκε κίνηση άκρως προκλητική, την ώρα που στη Γαλλία επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός, λόγω των μαζικών κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν και της μεταρρύθμισης για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

 

 

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Σιαπά: «Πού είναι ο σεβασμός στους Γάλλους πολίτες; Άνθρωποι που θα πρέπει να δουλέψουν για δύο χρόνια ακόμη, που διαδηλώνουν, που χάνουν μέρες μισθού, που δεν προλαβαίνουν να φάνε λόγω του πληθωρισμού. Το γυναικείο σώμα πρέπει να εκτίθεται οπουδήποτε, δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά υπάρχει ένα κοινωνικό πλαίσιο», δήλωσε ενδεικτικά η βουλευτής των Πρασίνων, Σαντρίν Ρουσό.

Η απάντηση της Μαρλέν Σιαπά, μητέρας δύο παιδιών, δεν άργησε να ερθεί. Μέσω ανάρτησής της στο Twitter δήλωσε για τους επικριτές της:

«Υπερασπίζοντας το δικαίωμα των γυναικών να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους: παντού και πάντα. Στη Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Είτε ενοχλεί τους οπισθοδρομικούς και τους υποκριτές, είτε όχι». 

 

 

Το περιοδικό αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top